2024. április 20., szombat

Térfigyelés és ingyen internet

Több mint 2 millió dinárból hotspot pontokat és térfigyelő kamerákat telepít a kishegyesi önkormányzat – A rendőrség is használni fogja a térfigyelő kamerákat

Két jelentős beruházás kezdődött el Kishegyes községben: ingyenes wifi internetpontok (hotspotok) és térfigyelő kamerák felszerelése. Mohácsi Zoltán alpolgármester arról számolt be lapunknak, hogy az önkormányzat a tartományi gazdasági titkárságnál pályázott mindkét projektumra, és a sikeres pályázatoknak köszönhetően most lehetőség nyílt a megvalósításra. A hotspot helyek kialakítása 495 ezer dinárba kerül, amiből 55 ezret az önkormányzat fizet önrészként. A térfigyelő kamera projektum összértéke 1 528 000 dinár, amiből 169 ezer a község önrésze. A két beruházást két különböző cég végzi, a kamerák felszerelése már elkezdődött, az ingyenes internetpontoké pedig a napokban kezdődik, mondta el Mohácsi.

A község három településén összesen öt térfigyelő kamerát fognak kihelyezni, és öt hotspot pontot fognak kialakítani, tudtuk meg az alpolgármestertől.

Ingyenes wifi internet-elérhetőség Kishegyesen a nagy parkban és az autóbuszmegállóknál lesz kialakítva, Bácsfeketehegyen a színház mögötti téren, Szeghegyen pedig a sportpályák környékén és a központi emlékműnél. Térfigyelő kamerákat Kishegyesen a Vasút utcánál lévő körforgalom mellett, a három utca találkozásánál helyezünk ki, valamint egyet az önkormányzat épületére, ami a templom irányába fog nézni. Szeghegyen a könyvtár tetején lesz egy kamera, Bácsfeketehegyen pedig a Jela vendéglőnél, valamint a Tito marsall és a Testvériség utcák sarkánál – nyilatkozta Mohácsi.

Az alpolgármester azt is elárulta, hogy több falugyűlésen is felmerült a térfigyelő kamerák iránti igény, s az önkormányzat a helyi közösségekkel közösen vállalta e kezdeményezés megvalósítását. Mohácsi bízik benne, hogy a kamerák megelőző hatással bírnak majd.

A térfigyelő kamerák a közbiztonság javítását fogják szolgálni. A rendőrség használni tudja ezeket a kamerákat, és betekintése lesz az általuk készített felvételekbe. Reméljük, hogy térfigyelő kameráknak egyfajta preventív szerepük is lesz – mondta az alpolgármester.