2024. március 28., csütörtök

Füstbomba miatt félbeszakadt az osztályozó

A szerbiai Szuperligában 14. helyen végzett Rad és az I. ligában 3. helyen záró Gornji Milanovac-i Metalac közötti osztályozó visszavágója az 50. percben félbeszakadt, mivel a hazai drukkerek közül valaki aktivált egy füstbombát. A Rad a 4. percben vezetéshez jutott Ognjen Ožegović találatával a Čukarički stadionjában megrendezett találkozón, és továbbjutásra állt, mivel az első meccsen gól nélküli döntetlenre zártak a felek. A híradások szerint a füstbomba egy hazai „szurkoló” táskájában hevert, és akkor aktiválódott, amikor a táska valamilyen úton-módon lángot fogott. A füst gyorsan beterítette a pályát, a játékosok az öltözőbe vonultak. A Rad játékosai pár perccel később visszatértek a gyepre, de a Metalac játékosai nem, mivel közülük 4-5 futballista is rosszul lett, és hosszabb orvosi kezelésre szorult.
A Szuperliga igazgatója, Vladimir Bulatović úgy fogalmazott, hogy a mérkőzés hátramaradt részét muszáj lejátszani, amire abban az esetben, ha a vendégjátékosok rendbe jönnek, ma kerülhet sor, ellenkező esetben egy későbbi szabad időpontban.

A Metalac elnöke, Dragoljub Vukadinović ugyanakkor kijelentette, hogy esélye nincs a mai folytatásnak: „Sajnálom, a hazaiak rosszul szervezték meg a meccset, négy játékosunk orvosi kezelésre szorul.”