2024. március 29., péntek

A Tisza mint gazdasági mozgatórugó

Nemzetközi vízi út lett Vajdaság második legnagyobb folyója

A Tisza nemzetközi hajózási útvonallá nyilvánításával remélhetőleg megnövekszik a vízi szállítás, ennek köszönhetően csökkenhet a teherautó-forgalom a folyót körülvevő településeken, valamint a megnövekedett hajóforgalom az idegenforgalom tekintetében is hasznot hozhat – hangzott el a tegnapi tanácskozáson, amelyen a Tiszával kapcsolatos legújabb gazdasági lehetőségeket vitatták meg a folyó melletti önkormányzatok és a tartományi gazdasági titkárság képviselői.

Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes a média képviselőihez intézett nyilatkozatában

rámutatott arra, hogy a Tisza menti önkormányzatok és a tartomány több éve szorgalmazza, hogy a Tisza nemzetközileg hajózható folyó legyen, ennek érdekében több konferenciát is tartottak, és egy ezzel foglalkozó bizottságot (Tisza-bizottság) is létrehoztak.

– Múlt év novemberében sikerült ratifikálni az AGN egyezményt, amely az idén, május közepén lépett hatályba. Ennek értelmében a Tisza nemzetközi hajózási útvonal lett. Ez azt jelenti, hogy a külföldi hajóknak nem kell engedélyt kérni, külön pénzösszegeket fizetni azért, hogy behajózzanak a Tiszára. Eddig csak magyarországi és szerbiai hajók tehették ezt meg. Elsősorban operatív könnyítésről van szó, ám az anyagi vonzat sem elhanyagolható. Ezek mind olyan feltételek, amelyek ahhoz járulnak hozzá, hogy fellendüljön a tiszai hajózás és a folyón zajló áruszállítás – mutatott rá Juhász.

A titkárhelyettes kifejtette, hogy a hajózás fejlesztése a többi gazdasági ágra is kedvező hatást gyakorol, emellett csökkenti a szállítási költségeket és az amúgy is drágább teherautó-forgalmat.

A környezetvédelmi intézkedések kapcsán Juhász megjegyezte: annak ellenére, hogy eddig is komoly szabályok voltak érvényben, a megnövekedett hajóforgalom miatt ezzel a problémával valószínűleg fokozottabban kell foglalkoznia a tartománynak és az önkormányzatoknak is.

Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere nyilatkozatában arra mutatott rá, hogy az egyezmény jó hatást fog gyakorolni a város gazdaságára.

– Zenta korszerű kikötőben eddig jelentéktelen forgalom bonyolódott le, mivel a nemzetközi hajók a Dunáig közlekedhettek, utána pedig különböző engedélyekkel és pénzösszegek kifizetésével folytathatták útjukat. Így többször megtörtént, hogy az árut Zentáról kellett szállítani Újvidékre, vagy az apatini kikötőbe, hogy ott felpakolják a hajókra, amelyek aztán tovább közlekedhettek. Az átminősítéssel többórányi utat és számottevő költségeket lehet megtakarítani, hiszen a háromezer tonnányi kukoricát egyszerre juttattunk el egyik pontról a másikra. Teherautóval ez elképzelhetetlen. A turizmus is fejlődhet ezáltal, hiszen több német hajó is jelezte volna már, hogy kikötne a városban, de eddig nem tehette meg – nyilatkozta a polgármester.

Pék Zoltán köztársasági parlamenti képviselő is megjegyezte, hogy az átminősítéssel nemcsak forgalmi fejlődés veheti kezdetét, hanem turisztikai is, valamint a környezetvédelmi kérdésekben is előrelépés várható. Pék megjegyezte, hogy a folyót jelenleg több oldalról is éri szennyezés, elsősorban azért, mert nem érvényesülnek megfelelően a környezetvédelmi előírások.