2024. március 28., csütörtök

Az olcsónál is olcsóbb

A taxiszolgáltatás díjának további csökkentését kezdeményezik Nagybecskereken

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte tegnap a nagybecskereki I-taksi navigator egyesület, amelyen a taxiszolgáltatások díjszabásának csökkentését kezdeményezték. Az egyesület a városi tanácshoz fordult, a díjszabás-módosítást kérve. Nagybecskereken egyébként már eddig is az egyik legolcsóbb az effajta szolgáltatás: a kezdőár 70 dinár, és minden megtett kilométer után 35 dinárt kell fizetni az utasnak. Számítások szerint egy 2,2 km hosszú városi utazás nem egész 150 dinárba kerül.

A taxiegyesület szerint a polgárok jelenlegi anyagi helyzetéhez igazodva van mód az árkorrekcióra. Hogy az árcsökkentés mellett továbbra is versenyképesek maradhassanak, ahhoz az I-taksi navigator az év végéig 50 darab gázüzemű, környezetkímélő Hyundai típusú taxit tervez szolgálatba állítani.

Néhány évvel ezelőtt a mintegy 80 ezer lakosú Nagybecskereken kilenc egyesületnek csaknem hatszáz taxisa volt. Munkalehetőség híján ugyanis sok munka nélkül maradt dolgozó ezt a kereseti lehetőséget választotta, az utóbbi két évben azonban csökkent a számuk.