2024. április 20., szombat

Szívvel, lélekkel dolgoztak

A tartományi kormányban az árvízvédelemben oroszlánrészt vállalt egyéneket, vállalatok képviselőit fogadták

Úgy gondoltuk, nemcsak akkor kell beszélnünk mindazokról, akik részt vettek az emberéletek, házak mentésében, amikor a legnagyobb bajban vagyunk, hanem akkor is, amikor már sikerrel vettük az akadályokat, s magunk mögött tudhatjuk a rendkívül nehéz helyzetet – üdvözölte a tartományi kormányban szervezett összejövetelen dr. Bojan Pajtić kormányfő a mentésben részt vett személyeket, az árvíz elhárításában nagy szerepet játszott közvállalatok képviselőit. A tapsot nem én érdemlem, hanem Önök – reagált a kormányfő az összejövetel részvevőinek üdvözlésére.

– A sportkommentátorok azt szokták mondani, hogy a játékosok a lelküket is kitették a pályára. Most ugyanezt el lehet mondani mindazokról, akik mindent elkövettek a töltéseken az áradás megfékezése érdekében – hangsúlyozta Pajtić.

Elismerő oklevelet vehettek át a Lafarge, a Karin Komerc, a Luka Leget, a Vajdaság Vizei és a Hidrosrem illetékesei. Pajtić közölte, hogy a következő fél évben az elöntött Jamenában keletkezett károkat is elhárítják majd, nem marad a falu egyedül, támogatás nélkül.

Aleksandar Nikolić, a Vajdaság Vizei műszaki részlegének vezetője rövid beszédében azt hangsúlyozta, hogy egy olyan harc áll mögöttünk, melynek az emberek elszántsága révén a győzelem lehetett az egyetlen végkimenetele.