2024. április 26., péntek

Egy percre Zenta is csendbe borult

A Ballagók Parádéja helyett tegnap a zentai középiskolák végzősei is egy perc „eget rengető csenddel” tisztelegtek a Szerbiát sújtó árvíz áldozatai előtt. A rendhagyó megmozdulás elején Ceglédi Rudolf, a község polgármestere üdvözölte a városháza előtt felsorakozott fiatalokat.

– A Ballagók Parádéja a korábbi években nemcsak a résztvevők fiatalságát jelképezte, hanem az összetartozásukat és a jövőbe vetett hitüket is kifejezte – emlékeztetett, majd pedig kiemelte, hogy ezúttal a felvonulás résztvevői nem azért vannak itt, hogy gondtalanul táncoljanak, hanem azért, hogy kifejezzék együttérzésüket és támogatásukat a bajba jutott polgártársaink iránt.

– A segítségnyújtásnak számos módja van, amelyekből a fiatalok eddig is kivették a részüket, de ezzel az eseménnyel is üzenetet küldenek az árvíz áldozatainak. Az egyperces csend valóban megrengetheti az eget, hiszen középiskolásaink néma kiáltását és ígéretét továbbítja: a bajban senki sincs egyedül, a súlyos helyzetekben összetart az ország lakossága – ecsetelte a polgármester.

A folytatásban a Főterén a 202-es Belgrádi Rádió közvetítésében Vanja Udovičić sport- és ifjúságügyi miniszter, majd pedig a Ballagók Parádéja szlovéniai főszervezőjének az üzenetét hallgathatták meg a fiatalok, majd ezután a fehér esernyőket felemelve tisztelegtek a természeti katasztrófa áldozatai előtt.