2024. április 25., csütörtök

Sebességmérő táblák Zentán

Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes tegnapi, zentai látogatása során Ceglédi Rudolffal, Zenta polgármesterével megtekintette a titkárság támogatásából beszerzett, a város területén elhelyezett sebességmérő táblákat.

– A Hófehérke óvoda előtt, valamint a Thurzó Lajos Általános Iskola környékén a Gáj utcában elhelyezett mérőeszközöknek köszönhetően biztonságosabbá sikerült tenni a személygépjárművek közlekedését – fogalmazott Juhász Bálint zentai látogatásakor.

A titkárság egyébként a tavalyi év folyamán 40 millió dinár összértékben írta ki a pályázatát, amelyre az önkormányzatok önrész hozzáadásával pályázhattak. A zentai projektum összértéke 2,7 millió dinárt tett ki, amelyből a községi vezetőség önrésze 275 ezer dinár volt, a többit pedig a titkárság biztosította.

Juhász Bálint szerint e mérőberendezések pszichológiai hatással vannak a sofőrökre, mivel mérik és kijelzik a feléjük közeledő gépjárművek sebességét, s figyelmeztetik őket, amennyiben túllépik az engedélyezett sebességet.

A Tartományi Gazdasági, Munkaügyi, Foglalkoztatási és a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság természetesen az idén is kiírta pályázatát, amelynek az összértéke úgyszintén 40 millió dinárt tesz ki, azzal, hogy ez évben a kerékpárutak kiépítésére is pályázhatnak a vajdasági önkormányzatok. A titkárság pályázata június 20-án zárul. Információink szerint a zentai városvezetőség az idei pályázat keretében a Tornyosi úton lévő kerékpárút kiépítésének folytatását irányozta elő.