2024. április 20., szombat
BIRKÓZÁS

Versenyzők három kontinensről

Magyarkanizsa készen áll a Mediterrán-bajnokságra

Június 10-től 15-ig Magyarkanizsa rendezi meg a IV. felnőtt és I. junior, illetve kadét Mediterrán-bajnokságot birkózásban. A Tisza-parti város története során ez eddig a legrangosabb verseny, hiszen három kontinensről várnak résztvevőket. Eddig 222 birkózót neveztek be 13 országból, de a szám még ennél is nagyobb lesz, mert további három országból várnak még versenyzőket, a kísérő személyzettel együtt pedig több mint 300 vendéget kell majd kiszolgálnia Magyarkanizsának, mindemellett pedig a nevezett régió birkózóbizottsága is ülést tart majd, amelyre mintegy 15 ország képviselőjét várják.

Mindezt azon a sajtótájékoztatón tudhattuk meg, amelyet csütörtök reggel tartottak meg az észak-bácskai községben Nyilas Mihály polgármester, Bálint Zoltán, a Szerbiai Birkózószövetség választmányának az elnöke, valamint Dukai Károly és Kocsis Kornél, a szervező Potisje Birkózóklub elnöke, illetve titkára jelenlétében, akikhez Vrábel Ákos és Dejan Petrović birkózók is csatlakoztak.

– A klub sportmunkásainak, de az egész községnek megtiszteltetés lesz otthont adni ennek a nagyszabású rendezvénynek, hiszen olyan „elődeink” voltak, mint Isztambul, Larissza és Budva. Az, hogy a Potisje szervezheti meg a bajnokságot, arra vall, hogy ez az ország egyik legerősebb klubja, s bár szerveztünk mi már nagyversenyeket, remélem, hogy ezúttal is kitűnőre vizsgázunk. Külön öröm számunkra, hogy három kontinensről érkeznek vendégek, akik mind meggyőződhetnek majd a vendégszeretetünkről – mondta a polgármester.

Bálint kiemelte, hogy a hazai szövetség minden szinten a szervezők mellé állt, akik már két éve készülnek a bajnokságra, s a munka most ért a hajrájához:

– Ez tulajdonképpen amolyan kísérleti jellegű verseny lesz, hiszen ilyen bajnokságot nem szerveztek még meg egyszerre mindhárom korosztályban kötöttfogásban, szabadfogásban és női birkózásban. A térség bizottsági ülésén kihangsúlyoztuk, hogy bár kisváros vagyunk, a szívünk nagy, így mindenki jól érzi majd magát nálunk.

A verseny előtt június 1-től egyébként szintén Magyarkanizsa ad majd otthont a szerbiai válogatottaknak, így mintegy 60–70 versenyző készül majd fel a szervező városban.