2024. április 24., szerda

Kerékpáron (is) az árvízkárosultakért

A limáni parkban holnap, azaz pénteken délután 26. alkalommal találkoznak a kerékpározást kedvelők a Kritikus tömeg elnevezésű, nemzetközi akcióegyüttes keretében.

Az akciót ezúttal az árvízkárosultak megsegítésének szellemében szervezik meg, az egyórás sétakarikázás után nem fogják – ahogy a hagyomány megkívánja – magasba emelni bringáikat, hanem SMS-t küldenek az 1003-as számra. A kerékpárok helyett a telefonokat emelik majd a magasba. Indulás előtt dobozokban pénzt gyűjtenek, a biciklis kollégák Európa-szerte tesznek tanúbizonyságot az árvízkárosultaknak nyújtott segítési szándékukról.

A biciklisek egyébként azért találkoznak és tekernek promóciós körutat a város utcáin minden hónap utolsó péntekjén, mert megtehetik, jogukban áll. Így szeretnék népszerűsíteni a kerékpárt mint a közösségi fuvar legszebb formáját, hiszen biciklizés közben biztonságba és jól érzik magukat.

A park Felszabadulás sugárút felőli bejáratánál találkoznak 17 órakor, úti céljuk a városközpont, ahova kb. 18 órakor érnek. Bővebben: www.nsbi.org.rs.