2024. április 24., szerda
VAJDASÁGIAK A MAGYAR FOCIBAN

„Szeretnék továbblépni, de türelmes vagyok”

Véget érnek lassan az őszi–tavaszi lebonyolítású európai bajnokságok, köztük a magyarországi pontvadászatok küzdelmei is. Ennek apropóján egy rövid sorozat erejéig felkeressük a vajdasági származású, Magyarországon játszó játékosokat, akiktől azt kívánjuk megtudni, hogyan értékelik saját idényüket, maradnak-e jelenlegi csapatuknál, vagy klubot váltanak, illetve a június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságról is kikérjük a véleményüket.

Eme sorozat második részében a hajdújárási Takács Tamást kerestük fel, aki a NB II-ben szereplő Szigetszentmiklós színeiben játszott a 2013/2014-es idényben. A hétvégén a Zalaegerszeget fogadják az utolsó bajnoki fordulóban, a bennmaradást már kiharcolták, amihez a 23 éves támadó 10 góllal járult hozzá. A csapat a ligakupában a negyeddöntőben búcsúzott a későbbi győztes Diósgyőrrel szemben, Takács Tamás 4 góllal vette ki a részét a kiváló szereplésből.

Mennyire vagy elégedett a hamarosan véget érő idénnyel?

– Teljesítettük azt a minimális célt, amelyet kitűztünk a bajnokság kezdetekor. Először a középmezőnyt szerettük volna megcélozni, de aztán úgy alakult, hogy a táblázat hátsó részére kellett odafigyelnünk, hogy bennmaradjunk. Ez sikerült. Van még egy meccsünk, szeretnénk győzelemmel búcsúzni, és akkor elmondhatnánk, hogy elértük az alapvető célunkat.

Ami engem illet, a bajnokságban sikerült eddig 10 gólt lőnöm, a ligakupában is betaláltam négyszer. Lehetett volna jobb is a teljesítményem, de szerintem egy középmezőnyben szereplő csapatban ennyi góllal nincs miért búslakodnom.

Gondolom, erre a teljesítményre máshol is felfigyeltek, biztosan voltak már megkeresések más csapatoktól is. Maradsz Szigetszentmiklóson, vagy másik klubban folytatod a pályafutásod?

– Jó néhány klubbal fölvettük már a kapcsolatot, Magyarországról és más bajnokságokból is érdeklődnek irántam, úgy néz ki, hogy az idei teljesítményen nem maradt észrevétlen. Most van az az időszak, amikor zajlanak az egyeztetések, a következő hetekben derül ki, hogy hol folytatom majd. Annyi biztos, hogy érdeklődők vannak, én is szeretnék továbblépni, de türelmes vagyok, igyekszem majd a lehető legjobb megoldást választani.

Alig két hét múlva kezdődik a brazíliai foci-világbajnokság. Kinek szurkolsz, és kiket vársz a döntőbe?

– A Szigetszentmiklósban van néhány külföldi barátom, van bosnyák és horvát csapattársam is, akikkel nagyon jóban vagyok, úgyhogy valamennyire húz ez a két válogatott felé a szívem, jól össze is van rakva mindkét csapat, kíváncsian várom, hogy mire jutnak a tornán. Sajnálom, hogy se Szerbiának, se Magyarországnak nem sikerült kiharcolni a részvételt, mert akkor egyértelmű lenne, hogy kinek drukkolnék. Így viszont nehéz kérdés ez, mert szinte minden válogatottban van egy olyan játékos, aki a kedvencek közé tartozik.

A világbajnokságokon mindig vannak meglepetések, de a braziloknak, mint házigazdáknak nagy esélyük van a döntőbe jutásra, úgyhogy a döntőbe Brazíliát és egy európai válogatottat várok.