2024. március 29., péntek

Galenika: 30 napos előzetes három gyanúsítottnak

A belgrádi Különleges Bíróság 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el a Galenika-ügy három gyanúsítottjának. Mint ismeretes, a szervezett bűnözés felszámolásával megbízott ügyészségen vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba azt a nyolc személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 75 millió eurós kárt okoztak a Galenika társaságnak. Hétfőn pedig önkéntesen feladta magát egy további gyanúsított.

A gyanúsítottak közül 30 napos előzetes letartóztatást rendeltek el Nenad Ognjenović (60), a Galenika volt vezérigazgatója, Dejan Backović (39), a Galenika igazgatói bizottságának volt elnöke, a Szerbia Szocialista Párt egykori igazgatója és Dragoljub Vučićević (66), a Velefarma egykori vezérigazgatója ellen szökés és a tanúk befolyásolásának alapos veszélye miatt.

Dragan Šebrek (56), a Galenika gazdasági ügyekkel megbízott vezérigazgatójának segédje, Rade Lazarević (45), a Velefarma fejlesztési részlegének igazgatója, Momir Vuković (64), a Velefarma megbízott képviselője, Ljubica Kapor (58), a Velefarma pénzügyi vezetője, valamint Tatjana Vučetić (56), a cég számviteli igazgatója ellen távoltartási kényszerintézkedést rendeltek el, fennáll ugyanis a veszélye, hogy a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a vizsgálati eljárást.