2024. április 25., csütörtök

Gyilkosság az újvidéki Gondola kávézóban

Csütörtök este 9 óra körül lövöldözés történt az újvidéki Gondola kávézóban, ahol sajtóinformációk szerint gyilkosság áldozata lett a 37 éves kátyi Vojislav Škrbić.

A 021-es rádió információi szerint két férfi lépett be a kávézóba, egyikük több lövést leadott Škrbić irányába, aki belehalt sérüléseibe. A Škrbić társaságában lévő férfit kórházban ápolják.

A meggyilkolt kátyi férfit jól ismerte az újvidéki rendőrség, a vajdasági heroinpiac egyik legmeghatározóbb szereplője volt. Számos újvidéki leszámolással kapcsolatba hozták, állítólag többször merényletet terveztek ellene, de eddig sikerült ép bőrrel megúsznia azokat.

Škrbićet távollétében 11 év börtönbüntetésre ítélték Branislav Jelačić 2004-es meggyilkolása miatt. A bíróság szerint bizonyítható volt, hogy Škrbić rendelte meg a gyilkosságot, az újvidéki kábítószerpiacról így tüntette el az akkor legnagyobb konkurenciájának számító Jelačićot.

Egy másik drogleszámolás tárgyalásán – a Dragan Vojnović ellen elkövetett gyilkossági kísérlet ügyében – is bűnösnek találták. Több alkalommal letartóztatták engedély nélküli fegyverviselés és kábítószer-birtoklás miatt.

A szerbiai belügy Škrbićet az egyik legbefolyásosabb bűnözőként tartotta számon.

Nem hivatalos információk szerint a rendőrség tudja, ki lőtt Škrbićékre, az esetet rögzítette a kávézó biztonsági kamerája.