2024. április 25., csütörtök

Negyvenmillió dinár a közlekedési feltételek javítására

Iskolák és óvodák melletti villanyrendőrök út menti felszerelésére, autóbusz/megállók, valamint kerékpár- és gyalogösvények kiépítésére pályázhatnak ebben az évben a tartományi helyi önkormányzatok – hangzott el a tartományi gazdasági titkárság sajtótájékoztatóján szerdán Újvidéken.

Surján Endre és Juhász Bálint (Fotó: Dávid Csilla)

Surján Endre és Juhász Bálint (Fotó: Dávid Csilla)

Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes elmondta, hogy a szóban forgó támogatások célja a közlekedésbiztonság és a forgalmi feltételek javítása. Az idei pályázatok következő hónap 20-áig adhatók át, és csak a helyi önkormányzatok pályázhatnak.

Surján Endre, a titkárság közlekedésügyi megbízottja rámutatott arra, hogy minden pályázó egy pályázati űrlapot küldhet be, és egy projektummal jelentkezhet.

Juhász Bálint megjegyezte, hogy a titkárság összesen 40 millió dinárt támogatást irányozott elő erre a célra, önkormányzatonként legfeljebb 3 millió dinárt ítélhetnek oda, a községek pedig kötelesek 20 százalékos önrészt biztosítani a projektumok kivitelezésére. Kitért arra is, hogy ezek a pályázatok már több éve sikeresek, és növeli pályázók számát, hogy az utóbbi időben a pályázati felhívások több lapban is megjelennek, több nyelven.