2024. április 25., csütörtök

Elmarad a Múzeumok Éjszakája is

Helyette Belgrádban, Újvidéken és Szabadkán is gyűjtést szerveznek

A rendkívüli árvízhelyzetre való tekintettel az egész országban elmarad a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat, amelyet idén 11. alkalommal szerveztek.

A rendezvény megtartásának időpontjáról a későbbiekben döntenek, miután az országban stabilizálódik a helyzet.

Ugyanakkor Belgrádban és Újvidéken a rendezvény helyett gyűjtést szerveznek, egyes múzeumokban. Az árvízkárosultaknak nagy szükségük lenne gyermekruházatra, de felnőtteknek való ruhára is, takarókra és élelmiszerre is.

Újvidéken 10-18-ig várják az adományokat a Vajdasági Kortárs Művészetek Múzeumában (Duna u. 37), a Vajdasági RTV M Stúdiójában, Újvidék Város Idegenforgalmi Szervezetében (Jevrejska u. 10), az Amerikai Sarokban (Petar Drapšin u. 3), valamint 8,30-12,30-ig az OTP Bank Mihajlo Pupin sugárúti kirendeltségében.

A szabadkai Műszaki Középiskolában délután 5 óráig várják az önkéntes adományokat az árvízkárosultaknak. Ruhaneműre, lábbelire, tartós élelmiszerre, palackozott ásványvízre, pelenkára van szükség.

A Múzeumok Éjszakája rendezvény elmarad, de a Városi Múzeumban 18 órakor megnyílik a Vojnich Oszkár-kiállítás, jótékonysági jelleggel, a pénzadományokat az árvíz sújtotta területek lakosságának megsegítésére fordítják.