2024. április 19., péntek
NIKOLA TESLA REPÜLŐTÉR

A Wizz Air tíz járatot tart fenn Belgrádban

A magyar Wizz Air tíz repülőjáratot indít Szerbiából a 2014-es téli menetrendje szerint – tette közzé a Tanjug hírügynökség. A légitársaság közleményéből kiderül, hogy hetente háromszor indul majd járat Londonba, Dortmundba és Eindhovenbe, Stockholmba és Göteborgba pedig két alkalommal hetente. A téli menetrend az október 26-tól március 29-ig tart.

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb fapados légitársasága, a negyvennyolc gépből álló Airbus A320-as flottát üzemeltet. A légitársaságnak 300 járata 96 különböző úti célt köt össze harmincöt országban. A Wizz Air szolgáltatásait 2013-ban 13,5 millió utas vette igénybe.

A Wizz Air május 6-án több Belgrádból induló járatát is megszüntette, így például a Brüsszelbe és az Oslóba repülőket, mivel drasztikusan – 40 százalékkal – növelték számukra a Nikola Tesla repülőtér használati díját. A járatcsökkentés miatt évente összesen 700 repülőúttal indít kevesebbet Belgrádból a Wizz Air, de bejelentésük szerint nem szeretnének teljesen kivonulni az országból. Ugyanakkor az Etihad és a szerb kormány közös vállalkozásaként megújult szerb légitársaság, az Air Serbia folyamatosan növeli belgrádi járatainak számát.

John Stephenson, a Wizz Air elnökhelyettese április végén azt nyilatkozta a Novostinak, hogy a Nikola Tesla repülőtér használata a Wizz Airnek utasonként 31 eurójába, az Air Serbiának pedig csak 17 eurójába kerül.