2024. április 18., csütörtök

Metróbaleset Szöulban

Mintegy 170 ember sérült meg egy metróbalesetben pénteken a dél-koreai fővárosban, a mentőszolgálat szóvivője szerint azonban egyik sérülés sem tűnik súlyosnak.

A dél-koreai média híradásai szerint a szöuli metró 2-es vonalának Szangvangszimni nevű állomásán egy érkező szerelvény futott bele egy másik, az állomáson álló szerelvény végébe.

A baleset két héttel azután következett be, hogy egy dél-koreai komphajó elsüllyedt a Koreai-félsziget délnyugati partjainál, 302 ember - többségében középiskolás diák - halálát okozva, s az áldozatokat gyászoló ország még fel sem ocsúdhatott az elmúlt húsz év legsúlyosabb szerencsétlenségének sokkjából.
A pénteki metróbaleset sérültjei közül 32-t kellett kórházba szállítani, de a közeli kórház egyik orvosa szerint a sérültek többsége saját lábán érkezett hozzájuk.

Az ütközésben kisiklott az elöl lévő szerelvény két kocsija, és az utasok egy része állítólag akkor sérült meg, amikor a felszólítások ellenére nem maradt bent az elöl lévő szerelvényben, és sokan kiugráltak az alagútban maradt kocsikból.

A városvezetés szerint magát az ütközést a követési távolságot automatikusan tartó rendszer hibája okozhatta.