2024. április 24., szerda
KÉZILABDA

Beteljesült veszprémi álom: BL Final4!

A férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati hazai visszavágó mérkőzésén az MKB-MVM Veszprém 31-26-ra nyert a PSG Handball ellen, s a párizsiak felett aratott kettős győzelmével története során először bejutott a sorozat kölni négyes döntőjébe.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó mérkőzés:

MKB-MVM VESZPRÉM–PSG HANDBALL 31-26 (12-12)
Veszprém, játékvezetők: Nikolov, Nacsevszki (macedónok)

VESZPRÉM: Alilović, Fazekas (kapusok), Chema Rodriguez 2, Gulyás, Ilić 8 (2), Iváncsik G. 2, Iváncsik T. 3 (1), Jamali, Mocsai, Nagy L. 4, Ruesga 1, Schuch, Sulić 8, Terzić, Ugalde 1, Vilovszki 2. Edző: Carlos Ortega.
PSG: Annonay, Sierra Mendez (kapusok), Abalo 2, Császár, Diaw, Garcia Robledo 1, Gojun, Gunnarsson, Hallgrimsson 1, M. Hansen 9 (6), Honrubia 5, Kopljar 2, M'tima, Melić, Narcisse 4, Vori 2. Edző: Philippe Gardent.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 9/6

A Párizsból 28-26-os sikerrel hazatért MKB-MVM Veszprém kedvező helyzetben kezdte a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjének hazai visszavágóját, ráadásul nagyszerűen. Sulić, Nagy és Iváncsik Tamás góljával öt perc után 3-0 volt az állás, miközben a túloldalon Melić a felső lécre vágta a hetest. Az éledező párizsiak első találatát Kopljar szerezte, majd Abalo duplázott, s Narcisse révén már egyenlítettek is a vendégek (4-4). Bő negyedóra elteltével viszont ismét három volt a veszprémi előny (8-5), Sulić már triplázott, s mindkét Iváncsik fivér is betalált. Innen is fokozatosan visszazárkóztak a franciák, olyannyira, hogy Honrubia két egymás utáni lerohanásos lövésével megint egyenlítettek (10-10). A félidő utolsó öt percében Garcia Robledo góljával átvette a vezetést a PSG, sőt a hátrányát is ledolgozhatta volna, de Kopljar kapufát lőtt, Nagy László viszont egyenlített.

A második játékrész is Sulić-góllal, sőt Sulić-parádéval indult, hiszen a beálló öt perc alatt lőtt hármat, annyit, mint az első harmincban összesen. Mivel eközben Ilics gólja ellenében a túloldalon csak Narcisse talált be a remek hazai védekezésnek köszönhetően, a francia tréner időt kért, hiszen összesítésben így már ötre nőtt a veszprémi előny (16-13). A lényegen ez sem változtatott, Sulic szerepét Vilovszki vette át két találat erejéig, a huszadikat pedig az ez alkalommal inkább a gólpasszok tömegével jeleskedő Nagy László lőtte (20-15). A folytatásban is okosan őrizte a megnyugtató különbséget a Veszprém, az ellenféltől gyakorlatilag csak Mikkel Hansen volt veszélyes, aki főleg a hétmétereseket értékesítette sorozatban. Hazai oldalon ellenben ekkor többek között Chema, Ilić és Alilović is remekelt, a 28-20 utáni bő tíz perc pedig már csak az ünneplés jegyében telt, a közönség boldogan skandálta, hogy Final4, Final4!
Az MKB-MVM Veszprém ezzel az újabb, 31-26-os sikerrel kettős győzelemmel, története során először bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, amelyre május 31-én és június 1-jén szokás szerint a németországi Kölnben kerül sor.