2024. április 19., péntek
TENISZ

Az elődöntőben: Ivanović-Janković

Megszakadt Nadal szenzációs győzelmi sorozata

A hatodik helyen kiemelt orosz Marija Sarapova legyőzte az elsőként rangsorolt lengyel Agnieszka Radwanskát, s bejutott az elődöntőbe a 710 ezer euró összdíjazású, stuttgarti salakpályás női tenisztornán. A pénteki negyeddöntőben végig Sarapova volt a jobb, végül két játszmában, 79 perc alatt nyerte meg a meccset. Sarapova után az olasz Sara Errani, valamint a két szerbiai teniszezőnő, Ana Ivanović és Jelena Janković is bejutott a legjobb négy közé: Errani a harmadik játszmában 3:0-ra vezetett Carla Suarez ellen, aki sérülés miatt feladta a mérkőzést. Ivanović pályafutása során tizenkettedszer találkozott az orosz Szvetlana Kuznyecovával, akit kilencedik alkalommal győzött le. A találkozón mindkét játékos négyszer nyerte el ellenfele adogatását, de a szerb teniszezőnő jobban osztotta el a breakjeit, így 113 percnyi küzdelem után jutott az elődöntőbe, ahol az orosz Alisza Mihajlovna Klejbanovát legyőző honfitársnője, Jelena Janković lesz az ellenfele.


Eredmények, negyeddöntő:

Sarapova (orosz, 6.)-A. Radwanska (lengyel, 1.) 6:4, 6:3

Errani (olasz, 8.)-Suarez (spanyol) 6:3, 6:7, 3:0 – feladás

Ivanović (szerb, 9.)-Kuznyecova (orosz) 6:3, 2:6, 6:4

Janković (szerb, 5.)-Klejbanova (orosz) 6:4, 6:3

* * *

A címvédő és világelső spanyol Rafael Nadal három szettben kikapott honfitársától, a hatodikként rangsorolt Nicolas Almagrótól az 1,85 millió euró összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében. Nadalnak – aki eddig összesen nyolcszor hódította el a katalán főváros viadalának trófeáját – ezzel nagy sorozata szakadt meg: legutóbb 11 éve kapott ki a Real Club de Tenisben, azóta 41 meccset nyert sorozatban.
Almagro most – a versenyeket szervező ATP hivatalos honlapja szerint – 2 óra 47 perc alatt diadalmaskodott, ráadásul úgy, hogy az első játszmát Nadal még simán hozta.


Eredmények, negyeddöntő:

Almagro (spanyol, 6.)-Nadal (spanyol, 1.) 2:6, 7:6 (7-5), 6:4

Nisikori (japán, 4.)-Čilić (horvát, 12.) 6:1, 6:3

Gulbis (lett, 9.)-Gabasvili (orosz) 6:1, 6:4

Giraldo (kolumbiai)-Kohlschreiber (német, 10.) 6:4, 4:3-nál Kohlschreiber feladta

Az elődöntőben: Nisikori-Gulbis, Almagro-Giraldo.