2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS

Mourinho: Angliában téves döntéseket hoznak

Nem elégedettek, de nem is szomorúak az érintettek sem az Atlético Madridnál, sem a Chelseanél amiatt, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjének első összecsapása, a spanyolok otthonában lejátszott meccs gól nélküli döntetlennel zárult.

A párharc nyitó felvonását követő sajtótájékoztatón José Mourinho, a „bunkerfocira” berendezkedő londoni gárda portugál vezetőedzője elismerte, hogy a biztonságos védekezés minden mást megelőzött a célok sorában.

Az volt a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, nem is kaptunk, igaz, nem is szereztünk egyet sem – mondta. – Pedig ha betalálunk, akkor tényleg kijelenthetném, hogy nagyon jó eredmény született. Így, hogy 0:0 lett, azt mondhatom, hogy jó eredményt értünk el, de minden a visszavágón, a Stamford Bridge-en dől el.

Mourinho ugyanakkor arról panaszkodott, hogy a szerdai londoni mérkőzésen nem számíthat több futballistájára sem:

Négy játékosunkat elveszítettük, kettőt sérülés, kettőt pedig sárga lapja miatt, de így is döntőbe akarunk jutni, a visszavágón az életünkért fogunk harcolni – fogalmazott Mourinho, hozzátéve, hogy csapata minden tagjával elégedett, mert „nagy munkát végeztek a Vicente Calderón Stadionban”.

Mourinho már jelezte, ha rajta múlik, akkor a Liverpool elleni rangadón pihentetni fogja kulcsjátékosait: – Nem dönthetek egyedül arról, kik lépnek pályára vasárnap, mivel meg kell hallgatnom a klub vezetőinek is a véleményét – nyilatkozta, s hozzátette, szerinte azok az emberek, akik a labdarúgást vezetik Angliában, téves döntéseket hoznak: – Tény, hogy a vasárnapi mérkőzés gondot okoz. Nem nekem, hanem azoknak, akik így döntöttek, s a rangadóra nem pénteken vagy szombaton kerül sor. A nemzetközi porondon mi vagyunk az egyetlen angol klub, mi képviseljük az angol focit Európában. Spanyolországnak négy csapata van az elődöntőkben, s ezeknek minden feltétel adott, hogy sikeresek legyenek.

Diego Simeone, az Atlético argentin vezetőedzője szerint is nyílt maradt a csata, a madridi első találkozó nem döntött semmiről.

Csak szerdán derül ki, hogy ez a 0:0 valójában kinek jó, nekik vagy nekünk – lamentált a szakvezető, aki egyértelművé tette, hogy Londonban is a győzelem céljával lép majd pályára csapata.

A legjobbat akarjuk kihozni magunkból a visszavágón – mondta. – Immár gólt is kell tudnunk szerezni, ha már idehaza nem sikerült, pedig igyekeztünk, de nagyon jól védekeztek. Londonban bármi lehet.

Alapvetően derűlátóan nyilatkoztak a kilátásokról az Atlético futballistái is. Afféle szószólóként a védelem oszlopa, a brazil Joao Miranda úgy vélekedett, hogy a Chelsea pályáján is meglesznek a lehetőségeik, csak akkor már élniük is kell majd a kínálkozó eséllyel:

Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón bevesszük ellenfelünk kapuját, és az elég lehet a döntőhöz.

Čech szezonjának vége, Terry is kidőlt

Ebben a szezonban már nem léphet pályára Petr Čech, a Chelsea labdarúgócsapatának cseh válogatott kapusa. A hálóőrnek a BL-találkozó 15. percében kificamodott a válla, miután egy szögletet kitornázott a léc alól, és rendkívül szerencsétlenül esett. Helyére a 41 éves ausztrál Mark Schwarzer állt be, aki így a BL történetének második legidősebb játékosa lett.

A párharc első felvonásán a csapatkapitány John Terry is megsérült, José Mourinho vezetőedző vele kapcsolatban elmondta, hogy ha a gárda bejut a május 24-én sorra kerülő döntőbe, akkor minden bizonnyal ott már pályára léphet. A Chelsea-t annál is inkább érzékenyen érinti a két kulcsember elvesztése, mert jelenleg a második helyen áll a Premier League-ben. A londoniak hátránya öt pont a listavezető Liverpoollal szemben, vasárnap a két csapat az Anfield Roadon találkozik egymással.