2024. március 29., péntek

Farkas rontott az állatkertben egy kislányra

Vasárnap délután kellemetlen incidens történt a belgrádi állatkertben – megtámadott egy kétéves kislányt egy farkas. Az állatot az egyik segédmunkás sétáltatta, amikor az hirtelen rárontott a kislányra. A sürgősségiek a gyermekklinikára szállították a sebesültet, kisebb sérüléseket, horzsolásokat, zúzódásokat állapítottak meg nála az orvosok – számolt be a médiának Nada Macura, a sürgősségi osztály sajtófelelőse. A Blic napilap információi szerint a farkas a kislány hátára ugrott. Az incidenst követően azonnal visszavitték az állatot a ketrecbe. Hétfőn arról számoltak be a gyermekklinikán, hogy a sérült állapota stabil. A rendőrségen közben meghallgatták Vuk Bojovićot, az állatkert igazgatóját az eset kapcsán. Erről a Tanjug hírügynökség szerzett tudomást a belügyminisztériumnál. Bojović korábban sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, különösen pedig amiatt, hogy a kétéves gyermeknek ilyen stresszhelyzetet kellett átélnie. Ismertette, hogy egy öt hónapos sarki farkasról van szó, amely egyébként nem arról ismert, hogy emberekre támad, viselkedése hasonló a kutyákéhoz, közölte. Hozzátette, hogy az állatkert állandó kapcsolatban van a szülőkkel, s kész bármilyen segítség megadására, amire csak szükség mutatkozik.

A rendőrségi meghallgatást megelőzően a Pink tévének adott nyilatkozatában Vuk Bojović arról számolt be, hogy a munkás a létesítmény „babaállatkerti” részében sétáltatta a farkast, de mindvégig pórázon. Mint mondta, nem igaz, hogy az állat elszabadult és úgy támadt rá a látogatóra.

– Az a rész, amelyben a farkas a munkással játszott, el van kerítve az állatkert látogatók számára nyitott részétől. Az önkéntes dolgozó kislabdát adogatott az állatnak, amikor hirtelen odafutott a kislány. A farkas természetesen reagált, meglehet, éppen az abba az irányba dobott labda miatt. Elkapta a kislány kabátját. A szülők megijedtek, pánikhangulat tört ki – ismertette a történteket az igazgató.

Dr. Ivan Rakić, a gyermekklinika plasztikai sebészetének orvosa horzsolódásos sérülés meglétét támasztotta alá, de nem tért ki arra, hogy az állat karmai vagy fogai okozták-e azt. A kislányt még egy-két napig megfigyelés alatt tartják a kórházban, a megszokottnak nem nevezhető sérülést okozó körülmények miatt – tette hozzá.