2024. április 19., péntek
A FIDESZ–KDNP EP-LISTÁJA

Deli Andort javasolta Pásztor István

– Pásztor István a Fidesz–KDNP EP-listájára Deli Andort, a VMSZ tagját, tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkárt javasolta. A VMSZ elnöke szerint a Fidesz–KDNP által felállított nemzeti lista, amelyen közösen szerepelnek a szétszakított nemzettest és a diaszpóra magyarságát képviselő jelöltek az anyaországi jelöltekkel, olyan történelmi cselekedet, amely visszafordíthatatlanul kovácsolja eggyé a magyar nemzetet, mégpedig nem a szavak, gesztusok szintjén, hanem a politikai cselekvés mezején.

Deli Andor (Fotó: Ótos András)

Deli Andor (Fotó: Ótos András)

A vajdasági magyar közösség szempontjából ez a lehetőség felbecsülhetetlen érzelmi jelentősége mellett konkrét politikai haszonnal is járhat, mert lehetőséget ad arra, hogy valós időben, a csatlakozási tárgyalások folyamatában, élesben lehessen képviselni a vajdasági magyar érdeket. A lehetőség Szerbia szempontjából is fontos, mert a képviselőjelölt rendelkezik mindazokkal az ismeretekkel is, amelyek segíthetik a szerb csatlakozási folyamatot, ami a vajdasági magyar közösség és legitim politikai képviselete, a Vajdasági Magyar Szövetség presztízsét is emeli a szerbiai politikai és társadalmi színtéren.

Pásztor István megköszönve a Fidesz–KDNP-nek ezt a lehetőséget, őszinte szívvel ajánlja a magyar nemzet választópolgárai bizalmába Deli Andort, a vajdasági magyarok jelöltjét, mert fiatal, rátermett, bátor politikus, aki rendelkezik a mérlegelés képességével, ugyanakkor a tartományi kormányban edződve már bizonyította, hogy a nemzeti érdeket soha és semmilyen körülmények között nem téveszti szem elől – áll a VMSZ sajtószolgálatának szerdai közleményében.