2024. április 18., csütörtök

Fegyveres bankrablót fogtak el Nagybecskereken

Nagybecskereken szerdán 8.45 óra körül A. M. (37) kirabolta a Hypo Alpe Adria Banknak az Aleksandar Karađorđević nevét viselő főutca és a Svetozar Marković utca sarkán levő kirendeltségét, de röviddel tettének elkövetése után letartóztatták. A Hypo Alpe Adria Bankban megerősítették, hogy kirendeltségükben rablás történt. Közölték, hogy együttműködnek az illetékes szervekkel az eset tisztázása végett.

A bankrablás színhelye (fotó: Kecskés István)

A bankrablás színhelye (fotó: Kecskés István)

A szemtanúk szerint a bankrabló pisztollyal ment be a bankba, és pénzt követelt a pénzintézet dolgozójától. A bank biztonsági szolgálata azonban reagált, és értesítette a rendőrséget, amelynek hivatala alig pár száz méterre van az eset színhelyétől. A rendőrség azonnal a helyszínre érkezett, és a gyanúsítottat röviddel később letartóztatták.

Tekintettel arra, hogy a bankrablás a város főutcáján történt, szemtanúk is voltak, akik azonban nem sok részletet láttak, mivel minden filmszerű gyorsasággal, pillanatok alatt játszódott le. Sokan csak később jöttek rá, hogy valójában mi is történt. A szemközti Központi Gyógyszertárból például arra lettek figyelmesek, hogy a bank előtt előbb egy rendőrautó, majd egy rabszállító jármű jelent meg. A bank egy dolgozója valamit mondott a rendőröknek, majd azok ezt követően gyorsan távoztak.

A nagybecskereki rendőrségi hivatal szerda délutáni közleménye szerint A. M. nagybecskereki lakost több rablás és engedély nélküli fegyverviselés alapos gyanúja miatt tartóztatták le. Szerdán lőfegyverrel fenyegetőzve 38 ezer eurót és 723 ezer dinárt vitt el a Hypo Alpe Adria Bank kirendeltségéből. A közlemény szerint a gyanúsítottat lakása közelében tartóztatták le. Páncélinget viselt, és csőre töltött CZ M–57-es típusú marokfegyvert és két golyótárat, valamint a rabolt pénzzel megrakott hátizsákot találtak nála. A rendőrség szerint alapos a gyanúja annak, hogy A. M. a szerdai bűncselekményen kívül az év eleje óta Nagybecskerek Város területén több rablótámadást is elkövetett. A többi között kirabolta a vasútállomásnál levő postafiókot, a NIS benzinkútját, a Távfűtő Művek pénztárát és több elárusítóhelyet. A gyanúsított ellen bűnvádi feljelentést tesznek és átadják a nagybecskereki Felső Ügyészségnek.