2024. április 25., csütörtök
MAGVETŐ-GÁLA ADORJÁNON

Óbecsére került a fődíj

Szél Antal olvasónk a szerencsés nyertese az adai Agromerkur vállalat jóvoltából kisorsolt hatsoros sorközekének

Csütörtök este az adorjáni Ifjúsági Otthonban került sor a Magyar Szó mezőgazdasági mellékletének, a Magvető élőújság-sorozatának idei gálaműsorára, melynek keretében kisorsoltuk a nyereményjátékkal egybekötött előfizetői akciónk nyerteseit is. Az est ünnepélyességét növelte az adorjáni óvodások és kisiskolások, valamint a helyi Szőke Tisza Művelődési Központ kórusának fellépése.

Az egybegyűlteket köszöntötte Nyilas Mihály, Magyarkanizsa polgármestere, Borsos Csaba, az adorjáni helyi közösség elnöke, továbbá felszólalt Fremond Árpád köztársasági képviselő, Szabó József, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatója pedig gratulált névrokonának, az adorjáni, szintén Szabó Józsefnek, aki a fejlesztési alap nemrég zárult hitelpályázatán új traktor vásárlására részesült hitelben. A vendégek közül jelen volt még Újhelyi Lukács, a Magyar Szó Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testületének elnöke, Ökrész Rozália, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója, Kókai Péter, a Magyar Szó marketingfelelőse, valamint Szalkai Nemes Valéria, Magyarkanizsa önkormányzatának gazdasági főosztályvezető-helyettese, és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének alelnöke.

Varjú Márta főszerkesztő félszólalásában az idén fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Magyar Szó célba vett rendezvényeiről szólt, valamint anyalapunk húsvéttól várható arculatváltásáról, mely után küllemében áttekinthetőbb, könnyebb olvasatú, szebb újságot vehet kezébe az olvasó. Hozzátette, a változás az újság mellékleteit még nem érinti, erre valószínűleg ősztől kerül sor.

Varga Attila, a Magvető szerkesztője elmondta, a melléklet lelkes csapata hét éve járja Vajdaságot, csupán az idén az élőújság-sorozat keretében 13 településre látogattak el. Az olvasóinkkal való találkozások során számtalan probléma került szóba, azok, amelyek meghatározzák sorsunkat, jövőnket. Az elkövetkezendő időszakban is lesznek sarkalatos kérdések, és a Magvető hasábjain számon fogjuk kérni azokat az ígéreteket, amelyek a választások előtt hangzottak el. Elsősorban azt, hogy a mezőgazdaság valóban egyike lesz-e azon négy gazdasági ágazatnak, amely prioritást fog élvezni társadalmunkban.

A Magvető az elmúlt időszakban is számon kérte a különböző ígéreteket – mondta Fremond Árpád –, majd emlékeztetett arra, hogy 2008-ban kapcsolódott be a Köztársasági Képviselőház munkájába, és abban az időszakban társult a Magvető csapatához is. Az elmúlt időszakot szerencsés egybeesésnek nevezte, mert – mint mondja – egy közösség, egy ágazat érdekeit akkor lehet képviselni, ha az ember első kézből, közvetlen forrásokból igyekszik tájékozódni. A közelmúltban is nagyon sok olyan téma volt, amelyekkel először lakossági fórumokon, és a Magvető élőújság-sorozatain találkoztunk, és amelyek azután a Köztársasági Képviselőház illetékes bizottságainak ülésein is szóba kerültek – mondta Fremond.

A Magvető-élőújságsorozatunkkal egybekötött előfizetési akció nyertesei a következők:

Az adai Agromerkur vállalat jóvoltából kisorsolásra kerülő hatsoros sorközekéző Szél Antal óbecsei olvasónk tulajdonába került. A Termometal vállalat adománya, a Sunce szénaterelő szerencsés nyertese a szenttamási Blazsanyik Anita. Az ugyancsak Termometál vállalat csarnokaiból kikerült Ferti műtrágyaszóró Zentára, Kocsis Lajos gazdaságára került. Az Interkom motoros háti permetezőjének új tulajdonosa Szokola Zoltán (Óbecse), az elektromos fűnyírót (1600W) Kaszás Kazinci Lívia (Óbecse), a benzines fűnyírót (3,5Ks) Kalmár Róbert (Bogaras), az elektromos sövényvágót pedig Gombár Imre (Szabadka) viheti haza. Ugyancsak elektromos fűnyírót (1000W) nyert Gyulai Zoltán (Magyarkanizsa). A Mačar Kft. jóvoltából Szalai Géza (Ludas-Suplyák) nyert alkatrészeket MTZ-motor nagyjavításához. Német Róbert (Csantavér) az Agrosom adományaként 20 liter minőségi német motorolajat nyert. A Bioalternatívától 10–10 ezer dinár értékű ajándékcsomagot kap Geder József (Ada), Barát Ferenc (Felsőhegy), Margit Ibolya (Hajdújárás), Lódi Miklós (Bácsfeketehegy) és Polyák Erzsébet (Zenta). A Gebi takarmánykeverő jóvoltából pedig szintén 10 000 dinár értékű ajándékcsomagban részesült Nagy Tibor (Horgos), Horvát Anasztázia (Péterréve) és Mezei Zoltán (Palics).

Két darab (4l+0,5l) Platinum Classic Mineral 15w-40 motorolaj a közönség sorában talált gazdára.