2024. április 24., szerda

Valaki mérgezi a házi kedvenceket

Egyetlen hónap leforgása alatt tizenegy, udvarban tartott kutyát mérgeztek meg a Csonoplyai útnak a pravoszláv nagytemető mögötti részén Zomborban.

Az egyik károsult elmondása szerint az ő udvarukban négy kutyát is megmérgeztek, amelyek rövid időn belül, nagyjából fél óra alatt keserves kínok közt kiszenvedtek.

– A gyerekek kedvencei voltak ezek a jószágok, és soha nem jártak az udvaron kívül – mondta Jelena Dubravac, aki még négy háztartásban történt mérgezést is fölsorolt. Hozzátette, hogy az eseteket jelentették az állat-egészségügyi felügyelőségnek, amely ki is szállt a helyszínre, jegyzőkönyvet vett föl, ami nyomán a rendőrség is helyszínelt, és az érintett polgárok tudomása szerint elrendelte a nyomozást.

A megmérgezett ebek zömét a városi kutyamenhelyről vitték haza a gazdák, vagy az utcáról fogadták be őket, de volt köztük fajtiszta jószág is. A Dubravac család a közelmúltban egy rokkant kutyát hozott a menhelyről. Az állatot elütötték, aminek következtében hátsó lábaira lebénult, ezért egy kerekes szerkezetet kapott, amivel Bubica immár ügyesen közlekedik.