2024. április 19., péntek

Támogatás a vállalkozóknak

Az újvidéki önkormányzat nyilvános felhívást intézett a munkanélküli polgárokhoz, és 300 000 dinárral támogatja a vállalkozások beindítását.

– Az idei Munkáltatási akciótervet a város azért szervezi meg, mert így szeretné serkenteni a vállalkozói kedvet és a munkanélküliség csökkentését. A támogatások mellett továbbképzési tanfolyamokkal segítik a kezdő vállalkozókat – mondta Goran Sečuljski, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja.

A támogatásokat azok használhatják fel, akik a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat nyilvántartásában szerepelnek, és akik befejezték a vállalkozások megkezdéséhez szükséges képzést. A 300 000 dináros támogatást a munkanélküli személy egy összegben kapja kézhez, amely arra szolgál, hogy vállalkozást indítson, amelyben állandó munkát biztosít magának – írja a Radio 021 hírportálja.

Az a munkanélküli, aki felhasználja a támogatást, köteles 12 hónapig bejegyzett vállalkozást működtetni.

– A Munkáltatási akcióterv keretében a kezdő vállalkozók folyamatos mentori segítséget kapnak a várostól, hogyan kell vezetni egy vállalkozást, miként lehet kiszélesíteni a tevékenységét és hasonló tanácsokat – mondta Sečuljski.

A vállalkozások beindításához és a támogatás elnyeréséhez minden szükséges információt megadnak a városi gazdasági hivatal épületében (Pirosi út 110a), vagy a 021/452-414-es, illetve a 021/6614-085-ös telefonszámon.