2024. április 25., csütörtök

Elkészült a magyarkanizsai pedagógus-továbbképző központ új épülete

Befejeződtek a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ székházának építési munkálatai, Varjú Potrebić Tatjana igazgatónő szerint várhatóan 45 napon belül be is költözhetnek az új épületbe.

A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény melletti kétszintes objektum munkálatai fél évvel ezelőtt kezdődtek, a 28,5 milliós beruházást százezer euróval a svájci kormány is támogatta. Az erről szóló megállapodást Nyilas Mihály polgármester szeptemberben újságírók jelenlétében írta alá. Az akkori ígéret szerint a munkálatok befejezését márciusra tervezték, és ennek eleget is tettek. Varjú Potrebić Tatjana elmondta, hogy jelenleg a közbeszerzés lebonyolítása zajlik, mely várhatóan még egy hónapot vesz igénybe, és májusban átvehetik az épületet.

– Az épületet teljes egészében intézményünk fogja használni, három tanterem, egy informatikai kabinet és egy audiovizuális eszközökkel ellátott szakkönyvtár berendezése szerepel a terveinkben. Az épület nagyban megkönnyíti a munkánkat, az eddigi három év során gyakran helyhiány miatt kellett a programjainkat redukálni.

Az épületben várhatóan már a pedagógusok nyári szabadsága után, augusztustól megkezdődik a munka, és az új környezetben magasabb szintű és gazdagabb programmal folytatják tevékenységüket, mely nemcsak a környékre, hanem az egész Tisza menti régióra kiterjed.