2024. április 19., péntek

Luka Bojović beperelte Brankica Stankovićot

A Spanyolországban a kiszolgáltatásra váró Luka Bojović hivatali információk megjelentetése miatt beperelte Brankica Stankovićot, a B92 RTV Insajder (Bennfentes) tényfeltáró műsorának szerkesztőjét, írja a B92. A 2012 elején Spanyolországban letartóztatott Bojović szerint az Insajder – moja priča című könyvében Stanković jogtalanul jelentetett meg titkosnak minősülő rendőrségi értesüléseket.

A könyvből, amelyben Stanković egyebek mellett arról ír, hogy miért helyezték néhány évvel ezelőtt állandó rendőrségi őrizet alá, az olvasó azt is megtudja, hogy mikor vásárolták meg Bojović utasítására azt a távcsöves puskát, amellyel Stankovićot kellett volna likvidálni. Könyvéhez Stanković hivatalos rendőrségi és titkosszolgálati információkat használt fel.

Stanković csütörtökön azt mondta, keresetében Bojović arra hivatkozott, hogy a hatóságok terepi értesülései titkosak, ezeket pedig nem szabad megjelentetni.

– Nem én találtam ki, hogy Bojović meg akar öletni, hivatalos, belügyminisztériumi értesülésekről van szó. Az, hogy Bojović beperelt, azt az üzenetet hordozza magában, hogy ha bárki gyilkosokat bérel fel valakinek a meggyilkolása céljából, és az áldozat ezzel a nyilvánosság elé áll, akkor a gyilkosság megrendelője beperelheti őt – fogalmazott Stanković.