2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Mindenki bizakodva tekint a visszavágókra

Minden érintett fél elégedetten értékelt és bizakodva tekint a jövő heti visszavágókra a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi összecsapásait követően.

Schweinsteiger szerint nem történt szabálytalanság, míg Rooney és a játékvezető másként gondolták (fotó: Beta)

Schweinsteiger szerint nem történt szabálytalanság, míg Rooney és a játékvezető másként gondolták (fotó: Beta)

A címvédő Bayern München a Manchester United vendége volt az Old Traffordon, s habár végig hatalmas fölényben futballozott, csak 1:1-es döntetlent ért el. A hazaiak Nemanja Vidić fejesével szereztek vezetést, míg a müncheniek Bastian Schweinsteiger szépségdíjas góljával egyenlítettek. A német válogatott középpályást aztán az utolsó percben második sárga lapját követően kiállította a játékvezető, így a „besárgult” Javi Martínezhez hasonlóan ki kell hagynia a visszavágót.

Elégedett vagyok, hiszen a Manchester United a világ egyik legjobb csapata, ezt egy pillanatra sem szabad elfelejtenünk. Rendkívül fontos volt, hogy idegenben gólt szerezzünk, ugyanakkor az 1-1 trükkös eredmény. Megpróbáljuk megnyerni a visszavágót, bízom a játékosaimban nyilatkozta a találkozót követően a bajorokat irányító Josep Guardiola.

Hasonlóképpen értékelt David Moyes, a Manchester United vezetőedzője is: Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, a közönség pedig egyszerűen fantasztikus volt. Komoly kihívás volt ez a mérkőzés, de megmutattuk, hogy képesek vagyunk a jó teljesítményre ebben a sorozatban, amelyben nagy hagyományaink vannak.

A másik keddi találkozón, a Barcelona–Atlético Madrid párharcban szintén 1:1-es döntetlen született, a két csapatnak ez volt az idei negyedik összecsapása, és egyiken sem született döntés.

Jó eredményt értünk el, de a párharc továbbra is teljesen nyitott. Két teljesen más felfogású csapat találkozott ma este, mindkettő a saját fegyverével harcolt, a Barca szokás szerint járatta a labdát és az egy az egy elleni párharcokat erőltette. Nagyon szeretem a Barcelona elleni összecsapásokat, hiszen sokat lehet belőlük tanulni és ezáltal fejlődni mondta Diego Simeone, akinek együttese ezzel megtartotta veretlenségét a sorozatban.

A megszakítás nélkül hetedik BL-elődöntőjére hajtó Barcelona a második félidő közepén Diego távoli bombájával hátrányba került, ám a hajrában Neymar értékesítette Andrés Iniesta csodálatos passzát, beállítva ezzel a végeredményt.

Remek stílusban és jól futballoztunk, de sajnos nem sikerült olyan eredményt elérnünk, amilyet szerettünk volna. Ugyanakkor úgy gondolom, ha sikerül a visszavágón is így játszanunk, akkor jó esélyeink lehetnek nyilatkozta Gerardo Martino, a Barcelona argentin trénere.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések: Manchester United–Bayern München 1:1 (Vidić 58., ill. Schweinsteiger 67.), Barcelona–Atlético Madrid 1:1 (Neymar 71., ill. Diego 56.).