2024. április 25., csütörtök

A helyszínt keresik

Bútorgyárat építene a kínai Belmax Center Szerbiában – Az egyik lehetséges jelölt Szenttamás

Miroslav Vasin tartományi gazdasági titkár tegnap Újvidéken fogadta Reagon Zhou-t, a Belmax Center kínai vállalat képviselőjét. A kínai multinacionális cég ugyanis bútorgyárat építene Szerbiában, s keresi a megfelelő helyszínt. Az egyik jelölt erre a befektetésre Szenttamás község, amelynek beruházási előnyeiről a gazdasági titkár ismertette a kínai vállalat képviselőjét.

Miroslav Vasin részletesen beszámolt azokról a tartományi támogatásokról és kedvezményekről, amelyekben a Vajdaság területén beruházó külföldi befektetők részesülhetnek. Ezekhez – mint mondta – hozzá kell számítani a jó infrastruktúrájú ipari parkokat a tartomány területén, melyeknek egyike a szenttamási.

A megbeszélésen részt vett Zoran Mlađenović, Szenttamás község elnöke is, aki reményét fejezte ki, hogy a kínai befektető az általuk kínált lehetőségekre fölfigyelve végül Szenttamást választja az építendő bútorgyár helyszínéül.

– Minden egyes új munkahely komoly tőkét jelent egy község számára, különösen olyan kisközségnek, amilyen Szenttamás – hangsúlyozta Mlađenović.