2024. április 26., péntek

Bővül a térfigyelő rendszer

A temerini polgármester eredményt hozó munkálatokat szorgalmaz

A temerini község új polgármesterének, Gusztony Andrásnak a megválasztása óta eltelt néhány hét, ami nyilván elegendő volt arra, hogy tüzetesebben megismerkedjen a község ügyeivel. Annál is inkább, mert mint a községi képviselő-testület elnöke, ha nem is naprakész, de bizonyos információi voltak már úgyszólván minden kérdésről.

Mit tapasztalt, melyek azok a feladatok, amelyekkel meg kell birkóznia, voltak-e már konkrét intézkedései? – kérdeztük.

Nem volt semmilyen zökkenő az átállásban, már az első nap folytattam a megkezdett munkát, vagyis a térfigyelő rendszernek a további bővítését – mondta a polgármester. – Sikerült a rendőrség udvarában elhelyezni egy konténert, ahova a térfigyelő kamerák jelei befutnak. Most 23 új kamerát helyezünk üzembe, de ezzel a rendszer bővítése még nem ér véget. Szerződést kötöttünk további húsz-egynéhány kamera beszerzésére, amihez a tartománytól kaptunk támogatást. Ha ezeket is felszerelik, megfigyelés alatt tudjuk tartani a középületeket, a főbb utakat, és nem lehet majd úgy bejönni Temerinbe, hogy ne vennénk észre.

Befejeződött a közbeszerzési eljárás az állami tulajdonú mezőgazdasági földek bérbeadásából származó eszközök nagy részének a felhasználására. Várhatóan május végéig el is készül egy szőregi bekötőút a határban és Temerin két bejáratánál, a Petőfi Sándor és az Almási utca felől néhány száz méteren aszfaltozzuk a már korábban kiépült „sárlerázókat”.

Az úgynevezett 22. lakónegyedben, a temető bejáratának közelében már megkezdődtek a munkálatok egy teljesen új játszótér kiépítésére. Jelenleg a helyi közművállalatnak van dolga ott a csapvíz odavezetése körül. De szóltam már a munkatársaimnak is, hogy intézkedjenek a központi kisparkban levő játszótér felszerelésének pótlásáról, amely az idők során mindössze két játékszerre csökkent. Két hintát és két csúszdát fogunk ott elhelyezni.

A telekügyi közvállalat igazgatójával a napokban bejártuk a város központi utcáit, és egy csöppet sem népszerű elhatározásra jutottunk, látva a mostani parkolási helyzetet. A rendezett, fizetős parkolók üresek, másfelé viszont az út szélén álló gépkocsik akadályozzák a forgalmat. Úgy látom, hogy heteken belül bővülni fog a fizetős parkolóhelyeknek a száma. Ma már odáig jutottunk, hogy gépkocsival ügyintézés végett nem lehet megközelíteni sem a községházát, sem pedig a postát, de más hivatalokat sem. Az a célunk, hogy aki Temerin központjában meg akar állni fél vagy egy órára, az megtehesse ezt. Lesz, akinek így gondot fogunk okozni, de meg kell szokni, hogy a parkolásért fizetni kell.

Beszéltem a mezőgazdasági felelőssel arról, hogy mivel a tavasz az idén korábban érkezett, a virágágyásokat is korábban kell rendezni. Ezek azok a munkálatok, amelyek rögtön megkezdhetők, és azonnal van látszatuk is. A napokban várom egy olasz beruházói csoport látogatását, amely a szennyvíztisztító ügyében érdekeltek. Majd a tárgyalásokon derül ki, mit kínálnak, és az nekünk mennyibe kerülne. Nagyjából ennyi lenne, amivel jelenleg foglalkozunk – mondta Gusztony András, Temerin polgármestere, megerősítve a VMSZ kormányzó koalícióhoz való csatlakozásának hírét.