2024. április 25., csütörtök
KÉZILABDA

Jöhetnek a párizsi szentek!

Miután hétfőn este a Rhein-Neckar Löwen óriási csatában, idegenben lőtt több góllal (a visszavágó eredménye 27:23, összesítésben 55:55) kiverte a lengyel Kielcét (külön pikantériát az adott a dolognak, hogy az első meccs után Talant Dusebajev, a Kielce edzője megütötte Gudmundur Gudmunssont, a németek izlandi mesterét, amiért az egykori világklasszis 5000 eurós büntetést kapott az EHF-től), ismert lett a negyeddöntő utolsó résztvevője is, a sorsolást pedig kedden Bécsben végezték el, amelyben a veszprémiek nyilván a szkopjei Metalurgot várták volna a legszívesebben, ehelyett azonban a párizsi PSG-t kapták, amelyben több légiós is ténykedik, köztük Császár Gábor magyar válogatott.

A BL negyeddöntője: PSG (francia)–Veszprém (magyar), Rhein-Neckar Löwen (német)–Barcelona (spanyol), Metalurg (macedón)–Kiel (német), Flensburg (német)–Vardar Szkopje (macedón).

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 16. és 20. között rendezik a 2. kalapból húzott csapat otthonában, a visszavágókat április 23. és 27. között játsszák.

Az EHF-kupa negyeddöntője: Constanta (román)–Lugi (svéd), Sporting (portugál)–Pick Szeged (magyar), Nantes (francia)–Montpellier (francia).

Az első mérkőzéseket április 19–20-án rendezik az elöl álló csapat otthonában, a visszavágó április 26–27-én lesz. A Füchse Berlin – mint a final four házigazdája – a D-csoport megnyerésével automatikusan kvalifikálta magát a négyes döntőre.