2024. április 25., csütörtök
ASZTALITENISZ

Adamović és Surján a legjobbak

A hétvégén Temerinben 59 fiú és 45 lány részvételével rendezték meg Szerbia serdülő bajnokságát, amelyen a fiúknál a dunacsébi Aleksa Adamović, a lányoknál pedig az uzdini Unireát erősítő Surján Szabina volt a legsikeresebb. Mindketten megnyerték az egyéni és a páros versenyszámot is, s fölényükről az is hűen tanúskodik, hogy Adamović az egész versenyen, vagyis kilenc mérkőzésén mindössze két játszmát veszített el, míg Surján a nyolc találkozón öt szettben maradt csak alul.

A torna végeredménye, fiúk, egyéni: 1. Aleksa Adamović (Dunacséb), 2. Aleksa Gacev (Pirot), 3–4. Nikša Martinović (Spartacus) és Dimitrije Lejavac (Oroszország). Páros: 1. Matija Jovičić/Aleksa Adamović (Dunacséb), 2. Lazar Tomić/Aleksa Gacev (Temerin/Pirot), 3–4. Jovan Vranešević/Pero Tepić (Temerin) és Nikša Martinović és Bognár Bence (Spartacus).

Lányok, egyéni: 1. Surján Szabina (Unirea – Uzdin), 2. Izabela Lupulescu (Unirea), 3–4. Dragana Vignjević (Obilić – Törökkanizsa) és Marija Stajić (Crvena zvezda). Páros: 1. Surján Szabina/Izabela Lupulescu (Unirea), 2. Tijana Jokić/Dragana Vignjević (Versec/Obilić), 3–4. Veréb Xénia/Ardelan Adela (Zenta/Unirea) és Marija Stajić/Sofija Šćepanović (Crvena zvezda).