2024. április 25., csütörtök

Új sétányt kapnak a zomboriak

Több mint két kilométer hosszú járdát és kerékpárutat építenek Zomborban a Verbász–Bezdán csatorna mentén az Apatini úttól a Hármas határnak nevezett népszerű kirándulóhelyig. Erről írt alá megállapodást Mirko Adžić, a Vajdaság Vizei vízgazdálkodási közvállalat igazgatója Nemanja Delić zombori polgármesterrel.

– Fontos ez a projektum, hiszen a város lakosságának nagy része, főleg az Újszelencse városrészben lakók már idén augusztus végétől kisétálhatnak a csatornához – mondta a szerződéskötést követően Siniša Lazić, a vkt elnöke. – Egyébiránt is fontos a város és a Vajdaság Vizei együttműködése, hiszen a tartományban Zombor a legnagyobb kataszteri község. A szántók bérbeadásából befolyó pénzzel és eszköztársítással olyan öntözési és lecsapolási projekteket valósíthatunk meg, amelyeknek közvetlen hasznát a mezőgazdasági termelők élvezik majd – tette hozzá.

A 2271 méter hosszú sétálóút és kerékpárút építése 7,5 millió dinárba kerül, aminek felét a város, felét a vízgazdálkodási közvállalat biztosította. Ezenfelül a Vajdaság Vizei még 25 millió dinárt ruház be ebbe a csatornaszakaszba, amiből iszaptalanítja a medret és eltávolítja az aljnövényzetet a sétány mellől.