2024. április 25., csütörtök

Újabb tiltakozás Nagybecskereken

A Naš grad naša stvar civil egyesület kezdeményezésére folytatódik a nagybecskereki polgárok tiltakozása, melynek célja, hogy mielőbb oldódjon meg a város ivóvíz-ellátása. A főtéren, szombaton immár negyedik alkalommal követelték az illetékesektől, hogy több mint két évtized után lássanak hozzá a legégetőbb kommunális probléma megoldásához.

A tiltakozók ezúttal sem voltak többen, mint a korábbi megmozdulásokon. De most a megjelentek között több ismert közéleti személyiség is megjelent: Zoran Kostić-Cane a Partibrejkers együttes frontembere, Ljubomir Popović operaénekes és Uglješa Šajtinac irodalmár, akik, Zdravko Vujasinović, a megmozdulás egyik szervezője mellett felszólaltak a tiltakozáson. Rajtuk kívül jelen volt Radivoj Šajtinac író, valamint két színész: Milenko Pavlov és Stevica Jašin is.

A polgári tiltakozás szervezői bejelentették, hogy folytatják a tiltakozásokat, és párhuzamosan aláírásgyűjtés is folyik. A petíciót – amelyet eddig hatezren írták alá – a leendő köztársasági hatalomnak fogják benyújtani.