2024. április 16., kedd
BIRKÓZÁS

Szárnyal a Soko

A zombori Soko Birkózóklub 2007 novemberében alakult, Gradimir Dedić és Slavko Skušek kezdeményezésére. Kezdettől fogva a mai napig e két kiváló többszörös országos bajnok irányításával tevékenykedik a klub. Érdemes megjegyezni, hogy induláskor mindössze hat kisfiúval kezdték meg az edzéseket. Ma az egyesületnek 40 fiatal igazolt birkózója van, akik rendszeresen járnak a versenyekre. Ők két csoportba vannak osztva, attól függően, hogy milyen szinten művelik a sportágat.

A röpke hat év elteltével állítható, hogy valósággal szárnyal a Soko egyesület. Már az alakulást követő évben megjelent a porondon az első versenyzőjük, aki érmet szerzett az országos bajnokságon. A siker évről évre nőtt, a tavalyi esztendőben nem kevesebb, mint 13 érem volt a szerzeményük, ebből 5 arany. Itt megemlítendő, hogy 2013-ban a pionírok megnyerték az országos bajnokságot. Ugyanez a gárda, ezúttal mint idősebb pionírok, a közelmúltban Magyarkanizsán megtartott országos bajnokságon megismételte a sikert, és ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Ugyanezek a fiatal reménységek a felnőttek között is rendszeresen vetélkednek, és helytállnak, ugyanis a II. ligában szolid teljesítményt nyújtanak.

– Mi is, akár a klubok többsége, anyagi gondokkal küzdünk, de van néhány támogatónk, és a szülők is segítenek, hiszen látják, hogy érdemes áldozatot hozni ezekért a fiatalokért. Jól dolgoznak, a fejlődésük felfelé ível, s ha a II. liga küzdelmeit vesszük alapul, két-három év múlva az I. liga ajtaján fogunk kopogtatni – állítja Gradimir Dedić vezetőedző.