2024. április 20., szombat

Javul a vízellátás

Felújították a Mišelukon lévő víztartályt

A Városi Vízművek által alkalmazott munkások megjavították és felújították a város szerémségi oldalán lévő Mišeluk víztartályt. A beruházás 9 millió dinárt emésztett fel, a tartály üzembe helyezése szavatolja a környék színvonalasabb vízellátását. A tároló hamarosan Karlóca – attól függetlenül, hogy másik közigazgatási községhez tartozik – és Pétervárad egy részét is ellátja majd ivóvízzel. Ez azt jelenti, hogy ezeken a településeken ritkábban fordulnak elő vízkorlátozások, a vízellátási rendszer stabilabbá válhat.

Az elmúlt két évben a Vízművek intenzíven dolgoztak egy 4 kilométer hosszú csővezeték lehelyezésén, amely összeköti a Mišeluk és a karlócai Doka víztárolókat. A tervek szerint ez júliusig elkészül. A nyári hónapok folyamán tehát sokkal jobb ivóvízellátásra számíthatnak a szerémségi oldalon élő polgárok, mint most. Az önkormányzat ezzel azt szeretné érzékeltetni, hogy az itt élőkről sem feledkeztek meg, ugyanannyira fontosnak tartják őket, mint a belvárosban élő polgárokat.

A Mišeluk tárolót negyed évszázaddal ezelőtt építették, azóta meglehetősen elhasználódott, a rekonstrukcióra mindenképp nagy szükség mutatkozott. Az épületre új tetőszerkezet került, és a vízszigetelést is kicserélték. Új nedvesedésgátló rendszert szereltek be, valamint a szellőztetési gondokat is megoldották. Amint véglegesen üzembe helyezik a felújított tárolót, a trandžamenti tartályt és a Strand melletti szivattyútelepet kiiktathatják a rendszerből.