2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Drogba: Fogalmam sincs még, hogyan fogok reagálni

Egy várhatóan kiélezett és egy formalitásnak tekinthető mérkőzés szerepel a programban a Bajnokok Ligája nyolcadöntőjének mai játéknapján: a Chelsea 1:1-es eredményről kezd a vendég Galatasaray ellen, míg a Real Madrid 6:1-es előnyről várja a Schalke elleni hazai visszavágót.

Didier Drogba 341 meccsen 157 gól szerzett a Chelsea színeiben, de ma a londoni csapat ellen lép pályára (fotó: Beta)

Didier Drogba 341 meccsen 157 gól szerzett a Chelsea színeiben, de ma a londoni csapat ellen lép pályára (fotó: Beta)

Az angol bajnoki listavezető Chelsea és az isztambuli együttes párharcának külön pikantériát ad Didier Drogba személye, aki 2004 és 2012 között nyolc évet töltött a londoni csapatban. Az elefántcsontparti csatár 341 meccsen 157 gól szerzett a Kékeknél, akikkel BL-t, három bajnokságot, négy FA-kupát és 2 Ligakupát is nyert.

– Fogalmam sincs még, hogyan fogok reagálni a stadionban. Őszintén szólva kicsit aggódok emiatt – árulta el Drogba, akit a Chelsea története legjobb játékosának is megválasztottak. Hozzátette ugyanakkor: abban biztos, hogy szeretettel fogadják majd a drukkerek, akikkel nagyon különleges a kapcsolata.

A találkozó Drogba személyén kívül is érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik. José Mourinho előzetesen esélyesebbnek tartott együttese Törökországban jónak számító eredményt ért el, amely azonban – többek között éppen az elefántcsontparti sztárjátékos miatt – arra nem elég, hogy elkényelmesedjen a portugál tréner csapata. A Chelsea ráadásul kifejezetten rossz hangulatban készülhet a meccsre, miután szombaton a Premier League-ben 1:0-ra kikapott az Aston Villa otthonában, a meccsen két vendégjátékost és Mourinhót is kiállította a játékvezető. A BL egyenes kieséses szakaszában az utóbbi három évben a Chelsea saját közönsége előtt hétszer lépett pályára, és hat győzelem mellett egy döntetlenje van – ez a statisztika nem sok jót ígér a vendégeknek.

A Real Madrid–Schalke párharc tulajdonképpen már három hete eldőlt, miután a spanyol együttes Gelsenkirchenben „átgyalogolt” a Schalkén. Ennek tudatában elképzelhető, hogy a Carlo Ancelotti irányította madridiak nem a legerősebb összeállításukban lépnek pályára, és hozzájuk hasonlóan valószínűleg a Schalke számára is sokkal fontosabb lesz a hétvégi bajnoki forduló, mint a mai visszavágó. Ennek ellenére a csapat játékosai nem szeretnének egy újabb súlyos vereséggel búcsúzni a BL-től. A csapatkapitány Benedikt Höwedes a klub hivatalos honlapjának azt nyilatkozta, hogy a 2013/2014-es idényben az utolsó európai fellépésükön jó benyomást szeretnének kelteni.

– Nem városnézésre utaztunk Madridba, hanem jó teljesítményt szeretnénk nyújtani.

A Real Madridban kérdéses Karim Benzema játéka, mivel a szombati, Málaga elleni győzelem után bicegve hagyta el a pályát, míg a vendégcsapat tagjai közül Jefferson Farfan térdproblémákkal küzd.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók (20.45): Chelsea–Galatasaray (Sport1, Arena Sport 3, az első mérkőzésen: 1:1), Real Madrid–Schalke (Digi Sport 1, Arena Sport 1, 6:1)