2024. március 29., péntek

Gazdag kínálat

Gyógyfürdők és turisztikai ügynökségek hagyományos bemutatója Újvidéken

A Svetozar Marković Munkásotthonban az Újvidék város és község önálló szakszervezeteinek szövetsége a rehabilitációs központok, gyógyfürdők, szállodák és turisztikai ügynökségek hagyományos bemutatóját rendezte meg pénteken. A rendezvényen Szerbia kiemelkedő gyógyfürdői, wellness központjai mutatkoztak be.

A Nagybecskerektől mintegy 20 kilométerre északra fekvő melencei Rusanda rehabilitációs gyógyintézet bemutatóján elhangzott, hogy a gyógyfürdő közvetlen közelében található Rusanda-tó vize kétszer olyan sós, mint egy átlagos tengernek a vize. A Kraljevónál elhelyezkedő Mataruška banja látogatói megcsodálhatják a 4 kilométerre levő Žiča kolostort. A Leskovactól mintegy 50 kilométerre fekvő Sijarinska banja is bemutatkozott Újvidéken. A délnyugat-szerbiai Ivanjica rehabilitációs központ vendégei széleskörű ellátásban részesülnek, és látogatást tehetnek a közeli Golija természetvédelmi parkba. Az újvidéki Grand Tours utazási iroda kedvezményes olaszországi és spanyolországi utazásaira hívta fel a figyelmet a pénteki rendezvényen. A Kuršumlijától mintegy 20 kilométerre levő Prolom banja látogatói megcsodálhatják a közelben megbúvó Đavolja varošt. A Kruševactól 33 kilométerre elhelyezkedő Ribarska banja szakosodott rehabilitációs kórház mindenki számára kellemes kikapcsolódást kínál.

Az újvidéki hagyományos bemutatón olyan jeles gyógyfürdők is képviseltették magukat, mint a Vrnjačka banja vagy Soko banja, de jelen volt az immár adai székhelyű Molprevoz, amely a kínálatából a bécsi, budapesti és prágai kirándulásait emelte ki.