2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Csak bravúr segíthet az Arsenalon és a Milanon

A londoni Ágyúsok előtt a címvédő és minden fronton ellenállhatatlanul menetelő Bayern München tornyosul. A bajorok februárban Toni Kroos és Thomas Müller találatával 2:0-s győzelemmel távoztak az Emirates Stadionból, s óriási meglepetés lenne, ha ezt az előnyt eltékozolnák az Allianz Arenában. Arsène Wenger gárdája ugyanakkor erőt meríthet a tavaly történtekből, akkor ugyanis ugyancsak a nyolcaddöntőben találkozott egymással a két csapat, s az Arsenal 2:0-ra nyerni tudott Münchenben – igaz, idegenben lőtt góllal végül a Bayern jutott tovább, sőt megnyerte az egész sorozatot. Amennyiben a papírformát felborítva nyer, a Premier League-ben harmadik Arsenal mindössze a második gárda lesz a mostani szezonban, amely győzni tud a Bundesligában húszpontos előnnyel éllovas Bayern otthonában. Ez a bravúr decemberben, a BL csoportköre során a Manchester Citynek sikerült (2:3).

A másik mai mérkőzésen a hétszeres BEK-, illetve BL-győztes Milan egygólos hátránnyal lép pályára a Primera Divisiónban jelenleg második Atlético Madrid otthonában. A madridiak Diego Costa fejes góljával diadalmaskodtak Milánóban, s most is ők az esélyesebbek. Clarence Seedorf, a Serie A-ban bukdácsoló vendégek holland vezetőedzője – aki három különböző klubbal, köztük a Milannal összesen négyszer ért a csúcsra a BL-ben – ugyanakkor úgy vélekedik, hogy csapata fel tud nőni a feladathoz, s meglepetést okozhat a spanyol fővárosban.

– Elszántsággal, pozitív hozzáállással és egy kis szerencsével megfordíthatjuk a párharcot, ebben biztos vagyok – jelentette ki a szakember, aki január óta ül az olasz együttes kispadján.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók (20.45): Bayern München (német)–Arsenal (angol) (Sport1, Arena Sport 3, az első mérkőzésen: 2:0), Atlético Madrid (spanyol)–Milan (olasz) (Digi Sport 1, Arena Sport 1, 1:0)