2024. április 25., csütörtök

Elfogták a niši cserbenhagyásos gázolót

A rendőrség szombaton este állította elő D. S. (21) niši lakost annak alapos gyanújával, hogy pénteken délben a Stevan Sremac Gimnázium közelében lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen Golf típusú személygépkocsijával elütött egy 16 éves kamaszt, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A hatóságok közleménye szerint a baleset oka az volt, hogy a sofőr nem adott elsőbbséget az iskolásfiúnak a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. Az elütött kamasz könnyű sérüléseket szenvedett, és miután ellátták a niši baleseti sebészeten, hazaengedték. A rendőrség közleménye szerint a gyermek bal combját és térdét érte zúzódás. A vétkes sofőrt a személygépkocsi rendszámtáblája alapján azonosították, és a hatóságok közúti veszélyeztetés és balesetet szenvedett személy esetébeni segítségnyújtás elmulasztásának vádjával tesznek ellene feljelentést.

A niši kórház orvosai szerint a kamaszfiú saját lábán érkezett meg a baleseti sebészetre, majd a szülei az orvosok javaslata ellenére, hogy maradjon bent a kórházban megfigyelés és részletesebb diagnosztika céljából, saját felelősségükre hazavitték.

Dr. Zoran Perišić, Niš polgármestere a baleset után kijelentette, a niši rendőrkapitányság főparancsnokától kérni fogja, hogy az iskolák környékén elkövetett közlekedési szabálytalankodókat a lehető legszigorúbban büntessék meg.

A niši eset csupán két nappal azután történt, hogy Belgrádban a Konstantin császár sugárúton G. S. (45) Yugo típusú személygépkocsijával elütötte a zebrán átkelő 10 éves Mihajlo Dimitrut. A gyermeket édesanyja kézen fogva vezette az iskolába, és a szabálytalanul közlekedő, gyalogosoknak elsőbbséget nem adó személygépkocsi szabályosan kiszakította annak kezéből. A gyermek a helyszínen szörnyethalt.