2024. április 20., szombat
ÖKÖLVÍVÁS – ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Három-három szabadkai és zentai érem

Péntektől vasárnapig a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola tornatermében tartották meg az országos ökölvívó-bajnokságot a fiatalabb fiúk, valamint minden női kategória részére. A háromnapos versenyen 43 klub 99 versenyzője lépett kötelek közé. Az országos bajnokságot Maglai Jenő, Szabadka polgármestere nyitotta meg, a jelenlévőkhöz szólt Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sporttal megbízott tagja, a küzdelmeket pedig megtekintette Nenad Borovčanin, az ifjúsági és sportminisztérium államtitkára is. A legtöbb versenyző a fiatalabb fiúk kategóriájában nevezett (44), a pionírok közül pedig 14-en érkeztek Szabadkára. A nők mezőnyében a legnépesebbek a felnőttek és a fiatalabb lányok voltak egyaránt 16-16 résztvevővel, a juniorok kategóriájában pedig 9-en neveztek.

A Spartacus ökölvívói közül hárman jutottak döntőbe, közülük ketten, Szabó Flórián és Veljko Gligorić aranyérmet nyertek, míg Aleksa Gligorićnak meg kellett elégednie az ezüsttel.

– Elégedettek vagyunk a fiúk teljesítményével, nagyon sokat jelentett a februári oroszországi edzőtábor, és látszik, hogy a színvonalat tekintve az egyik legjobb klub vagyunk az országban. Veljko Gligorić sokat fejlődött az edzőtábor óta, számomra kellemes meglepetést okozott, kiválóan ütött, és a második menetben technikai fölénnyel nyert. Aleksa Gligorićnak nagyon nehéz és rutinos ellenfele volt a döntőben, és kikapott. Szabó Flórián picit nehezebben bokszolt, mivel az edzőtáborban elég sokat kellett fogyasztania, de így is országos bajnok lett. Vele készülünk az áprilisi, szófiai világbajnokságra. A verseny színvonala nem volt túl magas, a többi klub jócskán elmaradt tőlünk. Nem tudom, mi erre a magyarázat, talán kevés a szakképzett edző, és pénzügyi gondok is sújtják a csapatokat. Mi próbáljuk tartani a színvonalat, remélem, sikerül ez a továbbiakban is – mondta Kőműves Péter, a Spartacus egyik edzője.

A nők mezőnyében sikeresen szerepeltek a zentai lányok, hiszen Kéri Valentina és Halász Emőke arany-, Halász Anikó pedig ezüstérmet nyert.

Eredmények, döntők, fiúk, pionírok, 31 kg: Omer Ametović (Zlatni Gong)–Stefan Nema (Kikinda) WO. 33 kg: Stefan Camović (Čarnok)–Adrian Murina (Cement) 3:0. 37 kg: Strahinja Karabegović (Zombor)–Slađan Vidović (Čarnok) 2:1. 39 kg: Semiz Aličić (Mačva)–Vuk Pavlović (Gard) 2:1.

Fiatalok, 49 kg: Veljko Gligorić (Spatacus)–Radoslav Pavlov (Šajkaši) 1:0 (technikai fölény a 2. menetben). 52 kg: Sebastijan Šaćiri (Lupus)–Aleksa Gligorić (Spartacus) 3:0. 60 kg: Szabó Flórián (Spartacus)–Milan Osadkovski (Šajkaši) 3:0. 64 kg: Luka Aritonović (Partizan)–Petar Stošić (Szerbia) 0:3, 75 kg: Miralem Ahmeti (Vojvodina)–Bogdan Malić (Radnički Bg) 0:3. 91 kg: Armin Sinačević (Mix)–Ivan Butković (Galaktik) 1:0 (technikai fölény az 1. menetben). +91 kg: Aleksandar Đurović (Hisar)–Nikola Savić (Koloseum) 3:0.

Nők, fiatalok, 48 kg: Tamara Jovanović (Toplica)–Nataša Jovanović (Živorad Rajšić) 1:0 (technikai fölény a 3. menetben). 51 kg: Anja Florian (Fontana)–Ruža Zakić (Banat) 2:0. 57 kg: Kéri Valentina (Zenta)–Gordana Ivanović (Toplica) 1:0 (technikai fölény a 2. menetben). 60 kg: Tamara Miloradović (G&F)–Sanela Jovanović (Ub) 3:0. 64 kg: Nina Pavlović (Despot)–Milana Cicvara (Čarnok) 1:0 (technikai fölény az 1. menetben).

Juniorok, 50 kg: Dijana Mirić (Profesionalac)–Jovana Njagul (Profesionalac) 3:0. 57 kg: Marija Šveljo (Zlatni Gong)–Katarina Orlović (Toplica) 0:3. 70 kg: Nataša Terzić (Galaktik)–Danijela Banović (Čarnok) 1:0 (technikai fölény az 1. menetben).

Felnőttek, 51 kg: Sandra Matić (Sloven)–Jovanka Radulović (Profesionalac) 0:3. 57 kg: Bojana Ranić (Crvena zvezda)–Jovana Krstić (Naisuss) 1:2. 60 kg: Olja Šmrkić (Novi Sad)–Sara Marjanović (Čip) 3:0. 64 kg: Lidija Marjanović (Naisuss)–Jelena Jelić (Novi Sad) 2:1. 69 kg: Marija Petrović (Radnički Bg)–Aleksandra Stojanović (G&F) 3:0. +81 kg: Halász Emőke (Ringfighter)–Halász Anikó (Zenta) 1:0 (technikai fölény a 3. menetben).

A legjobb kluboknak a verbászi Čardak (pionírok), a szabadkai Spartacus (fiatal fiúk), a Zenta (fiatal lányok), a pancsovai Profesionalac (junior lányok) és a niši Naisuss (felnőtt nők) bizonyultak.