2024. április 26., péntek

Irány Bécs!

A Bolyai Farkas Alapítvány a február elején lebonyolított jótékonysági báljának a bevételéből a Molprevoz utasszállító vállalattal együttműködve – pályázat útján – kétnapos kirándulást szervez a Vajdaságban magyarul tanuló hetedikes és nyolcadikos diákoknak.

A pályázaton 2014 januárja és júliusa között hetedikes vagy nyolcadikos osztályba járó fiatalok vehetnek részt, akiknek az általános iskola ötödik osztályától mostanáig (első félév végéig) az iskolai tanulmányainak átlageredménye legalább 4,00 volt. A diákoknak a bizonyítványuknak és elismeréseiknek, okleveleiknek a fénymásolatát (nem kell hitelesíteni) kell mellékelniük, s legfeljebb két A4-es oldal terjedelemben egy fogalmazást is írniuk kell, amelynek a témája: Bolyai János éveken át élt Bécsben. Ezenkívül mellékelniük kell legalább egy tanárjuk ajánlólevelét.

A pályázati kérelmet elektronikus úton, vagy pedig postán kell elküldeni. A pályázatokat elektronikus úton a becs@bolyai-zenta.edu.rs e-mail címre, vagy pedig a gimnázium Facebook csoportjába (www.facebook.com/Bolyai.Zenta) küldött üzenet formájában küldhetik el, a bizonyítvány, az oklevelek és az ajánlások másolatát pedig beszkennelve csatolmányként a levélhez kell illeszteni a következő formában: név.zip (pl. kovacsistvan.zip) Postai úton ajánlott üzenetként a Bolyai Farkas Alapítvány, Posta utca 18., 24400 címre várják a fiatalok pályázatait. A levélre írják rá, hogy: „Irány Bécs!”

A pályázatok beküldésének a határideje: március 18., 15 óráig. A pályázatokat a következő napon bírálják el, s a nyertes diákok listáját közzéteszik a www.bolyai-zenta.edu.rs honlapon és a tehetséggondozó gimnázium Facebook csoportjában (www.facebook.com/Bolyai.Zenta)

A nyerteseket telefonon is értesíteni fogják. A szervezők az utazás időpontját a győztes pályázókkal együtt döntik el. A kirándulás teljes költségét az alapítvány biztosítja. Ez egyébként magában foglalja a háromcsillagos Hotel Donauzentrum Vienna szállodában az elszállásolást, az étkezés költségeit, egy kirándulást Schönbrunnba, az utazási költségeket, továbbá a kísérő pedagógusokat.

A nemzetközi útbiztosítás összegét (500 dinár) és a költőpénzt a diákoknak kell biztosítaniuk.