2024. április 19., péntek

Két gépkocsit kapott a zombori rendőrség

A szabálysértési bírságokból vette őket a város

A helyi önkormányzat és a rendőr-igazgatóság hagyományosan jó kapcsolata során a város nem először adományoz szükséges fölszerelést a zombori rendőrségnek. Ehhez a szabálysértési bírságokból befolyó összeget használják föl. A kirótt kihágási bírságok hetven százaléka ugyanis a köztársasági költségvetésbe folyik be, harminc százaléka viszont visszakerül az illetékes helyi önkormányzathoz.

Ebből a pénzből vett a város két Fiat Punto gépkocsit, amelyek kulcsait a polgármester adta át a rendőrparancsnoknak.

– Számunkra egyaránt fontos a közbiztonság és a közlekedésbiztonság, ezért ezt az összesen kétmillió dinárt meghaladó értékű járművet a közlekedésrendészetnek ajándékozzuk – mondta Nemanja Delić polgármester, majd hozzátette: – A közlekedési rendőrség nem csak büntet, hanem számos fölvilágosító és edukációs akciót is tart, ezek támogatására a város a járművek mellett LCD televíziót, vetítőt és vetítővásznat is ajándékozott a rendőrségnek.

Az állomány felszereltségének javítása érdekében a város harminc kabátot, mellényt és kezeslábast is vett a rendőröknek.

– A helyi önkormányzat és a város közlekedésbiztonsági bizottsága fölismerte szükségleteinket, és immár több alkalommal hozzásegítettek bennünket a szükséges fölszereléshez, ami kétségkívül hozzájárult a köz- és közlekedésbiztonság javításához. A belügyminisztérium magasra értékelte a zombori rendőr-igazgatóság tavalyi munkáját. Tény, hogy évről évre csökken a súlyos közúti balesetek száma, és kevesebben veszítik életüket az utakon. Nem kétséges, hogy ebben szerepe van az önkormányzat és a rendőrség jó kapcsolatának – nyilatkozta a Puntók kulcsait átvevő Saša Dmitrašinović rendőrparancsnok.