2024. április 25., csütörtök

(Újra) határban a mezőőrök

Három hónap után Nagybecskereken folytatja munkáját a mezőőrszolgálat. Az elmúlt év végén ugyanis pénzhiány miatt az önkormányzat felszámolta a szolgálatot, de csakhamar drasztikusan elszaporodtak a mezei lopások, még inkább az illegális fakivágás. Emiatt az illetékesek úgy döntöttek, hogy újraindítják a szolgálatot.

Az önkormányzat a korábbinál nagyobb összeget biztosított a szolgálat munkájának pénzelésére és remélhetőleg ezentúl a mintegy harminc mezőőr rendszeresen és időben kapja majd a fizetését. A nagybecskereki mezőőrök hat Lada Niva típusú terepjáróval rendelkeznek, de remélhetőleg növelik a járműveik számát. Hamarosan pedig új egyenruhát és a munkájukhoz szükséges felszerelést is kapnak. Újdonságnak számít, hogy ezentúl a mezőőrökre bízzák a jégelhárítást is. Ugyanakkor nagyobb figyelmet szentelnek majd a szolgálat dolgozóinak a személyes biztonságára, mert a korábbi időszakban többször is megtámadták őket a tolvajok Écskán, Melencén és más falvak határában.

Nagybecskerek Város határában hat évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a mezőőrszolgálat, mivel a tolvajok jelentős károkat okoztak. Nemcsak a terményben, hanem az öntözőrendszerekben, a jégelhárító állomásokon. A mezőőrszolgálatnak sikerült megfelezni ezeket a lopásokat és több száz feljelentést tettek az elkövetők ellen.