2024. április 25., csütörtök

VMSZ: családlátogatás és lakossági fórum Muzslyán

Csütörtökön muzslyai családokat látogatott meg Pék Zoltán, a VMSZ parlamenti képviselője és Juhász Attila tartományi képviselő, majd pedig lakossági fórum vendégei voltak.

Létfontosságú az erős magyar érdekképviselet (Fotó: Kecskés István)

Létfontosságú az erős magyar érdekképviselet (Fotó: Kecskés István)

– A muzslyai családoknál tett látogatások megerősítettek abban, hogy mint más vajdasági településeken, itt is hasonlóak a problémák. Általában a vállalkozóknál vállalkozókedv van, ötlet van, de sajnos nincs tőke. Erre tudtuk mi ajánlani a programunkat. Ami az idős házaspárokat illeti, nekik az a problémájuk, mint ahogy sokunknak, hogy megtörtént a migráció, a családok úgymond szétszakadtak, a fiatalok kivándoroltak és az idősek magukra maradtak. Erre is tudtunk egy ajánlatot tenni, a tanya-, falu- és peremvidék-gondnoki programunkat, remélem, hogy ez majd meg fogja segíteni, illetve fölkarolni az idős házaspárokat, idős személyeket, de úgyszintén a fiatalokat is – nyilatkozta Pék Zoltán, aki a lakossági fórumon a VMSZ gazdasági programját ismertetve hangsúlyozta, hogy az előttünk álló négy évben nagyon fontos, hogy a magyarságnak minél erősebb érdekképviselete legyen.

Juhász Attila a VMSZ programjának a mezőgazdaságra vonatkozó részéről beszélve kiemelte, hogy kiállnak a gazdák egészségügyi és nyugdíjbiztosításának igazságosabb megfizettetéséért, kezdeményezik annak a törvényrendeletnek a módosítását, amelynek értelmében 2017-től külföldi is vásárolhat nálunk földet, kiállnak a földalapú támogatási rendszer és a támogatások növelése mellett, és fontos céljuk a falugazdászrendszer további kiépítése, amely Bácskában már részben működik. Ahhoz pedig, hogy ez a program meg tudjon valósulni, a VMSZ-nek a parlamenti többséghez kell hogy tartozzon, mondta Juhász.