2024. március 29., péntek

Hosszas várakozás a szemészet előtt

A Vajdasági Klinikai Központban az időpont bejelentése körüli sorban állás, ill. várakozás problémája nem új keletű. Ez a helyzet már régóta ismeretes a betegek számára. Újvidéken a napokban ismét alaposan felborzolta a kedélyeket a Vajdasági Klinikai Központ Szemészeti Klinikája előtti hosszas sorban állás. Hétfőn ugyanis kora reggel több százan gyűltek össze, hogy időpontot egyeztessenek a vizsgálatokra. Sajnos ez nem először történik meg.

Az eset kapcsán az illetékesekhez fordultunk. Jelena Jurišin, a Vajdasági Klinikai Központ sajtószóvivője lapunknak azt nyilatkozta, hogy azért vártak ilyen sokan a Szemészeti Klinika előtt, mert egyrészt a páciensek egész Vajdaságból érkeznek, másrészt a bejelentkezés mindig a hónap első napján történik. Jurišin szerint ezenkívül az egész folyamatot az is lassítja, hogy a betegek az általuk választott orvoshoz szeretnének időpontot kapni. A Vajdasági Klinikai Központ sajtószóvivője elmondta, hogy a vizsgálatokra be lehet jelentkezni munkanapokon telefonon keresztül is, nem csak személyesen, de a gyakorlatban mindenki a hónap elején jön, és így történnek ezek a tömeges várakozások.

Felvetődik a kérdés, hogy miért mennek el az emberek személyesen, ha telefonon is be lehet jelentkezni? Feltételezhetően azért, mert telefonon nem tudnak vonalat kapni, ha meg végre sikerül, akkor pedig azt az értesítést kapják, hogy betelt a létszám.

Egyébként a sajtószóvivő tegnapi nyilatkozatában kiemelte, hogy mindazok, akik hétfőn sorban álltak, kaptak időpontot és a Szemészeti Klinikán még maradtak szabad időpontok erre a hónapra amelyekre telefonon be lehet jelentkezni.