2024. április 25., csütörtök

„A Toplana munkaterve szarvashibáktól hemzseg”

A Demokrata Párt óbecsei szervezete sajtótájékoztatón vesézte ki ismét a közvállalat idei programját

A Toplana munkaterve hiányos, pontatlan és számítási hibák vannak benne. Egy ilyen dokumentumot felelőtlenség volt megszavazni – jelentette ki Slobodan Zlokolica, a Demokrata Párt óbecsei szervezetének elnöke a párt tegnapi sajtótájékoztatóján. A hibákat sem az előterjesztő, sem a 11 tagú végrehajtó tanács nem vette észre, ezekről a községi képviselő-testület legutóbbi ülésén órákon át vitatkoztak a képviselők.

Zlokolica több példát is említett a szarvashibákra, ezek egyike a foglalkoztatottak száma: a szervezeti ábrán 23 alkalmazott szerepel, a 2014-es bérköltségeknél viszont 25 állandó és három határozott időre foglalkoztatott munkatársról esik szó. Végkielégítésre 2,3 millió dinárt tervez a vállalat.

– Ebből az összegből több alkalmazottnak fognak végkielégítést fizetni, ezért felmerül a kérdés: kiket fognak elbocsátani, miközben létszámnövekedést terveznek? Az igazgatótól erre a kérdésre sem kaptunk választ a kkt ülésén. Az ilyen foglalkoztatáspolitika miatt az önkormányzattól megvonhatják a transzfereszközöket – állítja Zlokolica.

Az előterjesztő a nyilvánvaló hibák ellenére sem vonta vissza a programtervet, és végül 17 képviselő rábólintott a dokumentumra.