2024. április 26., péntek

A radikálisok csatlakoztak a haladókhoz

Saša Santovac, a Szerb Radikális Párt tartományi képviselője és a párt nagybecskereki frakcióvezetője tegnap hivatalosan is átlépett a Szerb Haladó Pártba. Ezt a haladók sajtótájékoztatóján Goran Knežević, az SZHP alelnöke jelentette be.

Saša Santovac néhány nappal ezelőtt – Stevica Deđanskival és Marijan Četojevićtyel együtt – lemondott a tartományi parlamentben és az SZRP-ben betöltött tisztségeiről. Lemondását azzal indokolta meg, hogy nem ért egyet a pártjának a „szélsőséges erőkkel” való együttműködésével, másrészt pedig azért, mert támogatja a kezdeményezést, hogy Vajdaságban írjanak ki rendkívüli választásokat. Mint mondja, vele együtt a haladókhoz csatlakozott a nagybecskereki radikálisok nagyobb része. Arra hívta fel a polgárokat, hogy ne szórják szét szavazataikat, hanem szavazzanak az SZHP-ra és Aleksandar Vučićra, hogy így „meggátolják a demokraták visszatérését, akik tönkretették Szerbiát”.

A radikálisoknak a nagybecskereki városi képviselő-testületben négy képviselőjük volt. A helyi parlament legutóbbi ülésén képviselőjüket, Goran Tajdićot nevezték ki a Városi Vízművel élére.