2024. április 25., csütörtök
MAGYARKANIZSA

A Potisje felkészülése

A magyarkanizsai Potisje felkészülése a bajnokság tavaszi folytatására a terv szerint halad. Minden játékos a vezetőség rendelkezésére áll, nincsenek sérültjeik, így Puniša Memedović vezetőedzőnek csak a szakmai munkára kell összpontosítania.

Miloš Vidović klubelnök hangsúlyozta, hogy a vezetőség elégedett az első csapat tagjainak a hozzáállásával és munkájával.

– A dicséretből mindenkinek kijár, a játékosoknak, Memedović vezetőedzőnek és Vajda Fángyó, Szabó Árpád és Igor Bilić edzőknek is, akik valamennyi korosztállyal foglalkoznak. Az is boldoggá tesz, hogy olyan játékosok, akik a távozáson gondolkodtak, végül a maradás mellett döntöttek. Itt elsősorban Papdancsóra gondolok. Visszatért Adáról Lepeš kapus is, így jelenleg 20 játékosunk van. Azoknak, akiknek munkahelyi vagy iskolai elfoglaltságuk van, lehetővé tettük, hogy délelőtt és délután is edzeni tudjanak – mondja Vidović.

A közeljövőben megtartják a Poitisje közgyűlését is. Pontos időpontot még nem lehet tudni, de az elnök szavai szerint erre március 10. és 15. között kerül sor. A végleges időpont két-három napon belül válik biztossá.

A Potisje eddig több felkészülési mérkőzést játszott. Vendégként legyőzték a tiszaszentmiklósi Slogát 2:0 és a martonosi Jedinstvót 1:0 arányban. Hazai pályán 4:1-es vereséget szenvedtek a tóthfalusi Oilimpiától, majd 1:1-es döntetlent játszottak a Panonija vendégeként. Szombaton nagy csatában 3:2 arányú győzelmet arattak a moholi Bácska felett. A felkészülés utolsó mérkőzését március 8-án játsszák, az ellenfél a szabadkai Elektrovojvodina lesz.

– Eddig harminckét edzést tartottunk és öt mérkőzést játszottunk le, melyek alapján a benyomásaim pozitívak. Minden feltétel megvan a munkához, a játékosok rendszeresen látogatják az edzéseket, valamint nagy elszántságot mutatnak a fejlődésre, így a közeljövőben mind jobb játékra és jó eredményekre számítok. Eddig ritkábban edzettek a játékosok, most heti öt edzést tartunk, emellett mérkőzéseket is játszunk, vagyis megnöveltük a munkatempónkat. A játékosok fegyelmezettek, semmi problémám sincs velük, s ami a legfontosabb, valamennyien magyarkanizsaiak, szeretik a klubot, ez az egyik legfőbb erényük. Amennyiben lehetőségünk lesz rá, kiharcoljuk a Szabadkai Ligába való feljutást, a hátrányunk azonban nagy, hiszen az első helyezett tiszaszentmiklósi Sloga 12 ponttal, a törökkanizsai Obilić 9 ponttal van előttünk. Ez tetemes hátránynak számít, de nem fogjuk feladni, arra törekszünk, hogy minél jobb eredményeket érjünk el a Tisza Menti Ligában. A feljutás tekintetében sok függ az ellenfeleink eredményeitől is – mondta Memedović

Kiváló hazai hajrá

Potisje–Bácska (M) 3:2 (0:1)

Potisje-stadion, 70 néző, vezette: Krušić (Magyarkanizsa). Góllövők: Balgó a 76. és a 81., Nikičić a 85., illetve Kiss a 41. (11-esből) és Papdancsó (öngól) az 54. percben.

Potisje: Lepeš, Nagy, Takács, Barjaktarović, Papdancsó, Raffai, Apró, Árokszállási, Nikičić, Lončar, Basa. Játszottak még: Bohata, Kiss, Gavrić, Balázs, Ágoston, Szögi, Balgó, Dobó.

Bácska: Vojnović, Vrbaški, Kiss, Benedek, Bilbija, Jakšić, Mandardžić, Matić, Mrakić, Morović, Simendić. Játszottak még: Vuletić, Nikolić, Krizsán, Péter, Berec.

A felkészülési mérkőzést a moholiak kezdték jobban, hiszen az 54. percben már 2:0-ra vezettek. Ezután azonban rákapcsoltak a magyarkanizsaiak, s Balgó két gólja révén előbb kiegyenlítettek, majd öt perccel a lefújás előtt Nikičić 15 méteres lövésével a győzelmet is megszerezték.