2024. április 19., péntek
RADOSNO DETINJSTVO

Ismét zárolva a számla

 Mivel a gyermekitnézmény nem képes többé törleszteni az adóhivatal iránti kötelezettségeit, pénteken újra zárolták a bankszámláját.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Marko Grgurević, a Radosno detinjstvo igazgatója kijelentette, eddig is nagy megterhelést jelentett a felhalmozott adósság részleteinek törlesztése, a hatodik részletet azonban már nem képesek kifizetni.

A Radosno detinjstvo a 2008 és 2012 között felhalmozott adóssága miatt a gyermekintézmény az adóhivatal iránti tartozását részletre fizeti, ötöt eddig sikeresen törlesztett, a hatodikra már nem jutott pénz.

Grgurević elmondta, az államnak és a beszerzőknek összesen hétmillió euróval tartoztak. Az összeget lassan sikerült csökkenteni, takarékossági intézkedéseket vezettek be, és minden költséget ellenőriznek.

Az új beszerzőknek rendszeresen kifizetjük szolgáltatásaikat, és lassan a régebbről visszamaradt 400 millió dináros tartozásunkat is törlesztjük, bár nem abban az ütemben, ahogyan azt szeretnénk – magyarázta az igazgató.

A gyermekintézmény hatékonyabb működésében segít az a határozat is, amelyet a vezetőség hozott meg az új munkabeosztásról.

Az új döntés értelmében a Radosno detinjstvo gyermekintézménynek összesen 1953 dolgozója lehet, ma azonban 2200-an dolgoznak. A mesterségesen kitalált munkahelyekre havonta 10-12 millió dinárt költünk, összehasonlításként, ennyit tesz ki az adóhivatal iránti törlesztés havi részlete is – mondta a Dnevnik napilapnak Grgurević. Hozzátette, a munkaerő-felesleget a törvénnyel összhangban rendezik.